El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, juntament amb l’alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez Pastor; i la regidor de Cultura de la localitat, Pilar Gay, han presentat aquest divendres l’exposició ‘La ceràmica en la col.lecció Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, que pot visitar-se fins al 29 d’octubre a la Casa de Cultura de Guardamar del Segura.

L’exposició, que inicia el cicle d’aquesta localitat com a Capital Cultural Valenciana, reuneix obres en ceràmica que formen part de la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ al costat d’unes altres que no parteixen del fang però que comparteixen l’interés per la matèria primera i manifesten una proximitat estilística i estètica.

La mostra, organitzada i produïda pel Consorci de Museus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Guardamar del Segura, Capital Cultural Valenciana, presenta les peces de Carmen Ballester, Carmen Calvo, Enric Mestre, Jorge Peris, Juan Ortí, Rafaela Pareja, Tania Blanco, Vicente Ortí i Xavier Monsalvatje, en una exposició que gira entorn dels materials i reuneix disciplines com l’escultura, la instal·lació i el collage.

«La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ ens està permetent realitzar propostes expositives que contribueixen a la vertebració cultural del territori alhora que enriqueixen la nostra mirada col·lectiva cap a l’art més actual. Amb aquesta exposició recuperem la tradició ceràmica de la Comunitat i al mateix temps vam mostrar les possibilitats creatives d’aquest i altres materials com la pedra, la porcellana o el metall, que han portat a un bon nombre d’artistes contemporanis a desenvolupar la seua carrera entorn d’ells», ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, a la qual pertanyen les obres d’aquesta exposició, va començar a conformar-se en 2017 amb l’objectiu d’impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, reconeixent a aquells artistes i peces destacades que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini.

Des de llavors, la Generalitat ha adquirit més d’un centenar d’obres d’art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, amb equilibri entre homes i dones, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima i que van incloent-se en el procés de generar una memòria. A través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, s’ha desenvolupat una activitat expositiva al llarg de tota la Comunitat.

Amb motiu de la seua designació com a Capital Cultural Valenciana, Guardamar del Segura acollirà tres exposicions entre setembre de 2023 i febrer de 2024, amb obres de la col·lecció ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’ seleccionades atenent diferents criteris.

Més informació: https://www.consorcimuseus.gva.es/exposicion/la-ceramica-en-la-col%c2%b7leccio-dart-contemporani-de-la-generalitat-valenciana/