El concert se celebrarà a partir de les 21.00 hores i inclourà projeccions que il·lustren cada peça i una traducció en castellà de cadascun dels motets

Un any més el Cor de Cambra d’Elx recupera els Responsoris de Tenebres de Tomás Luis de Victoria. En aquesta ocasió avançant-se a la celebració de la Setmana Santa, tindran lloc el dissabte 16 de març, a les 21.00 hores, a l’Església de Sant Joan (Sant Joan, 19). La unió coral ve representant aquesta obra des de 1998, amb la pretensió de recuperar aquesta tradició perduda. A més, aquest especial concert, és possible gràcies al suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx. Un esdeveniment perfecte del qual es podrà gaudir en l’avantcambra de les activitats previstes a la ciutat per a celebrar la Setmana Santa.

Com en anys anteriors, el Cor de Cambra d’Elx realitzarà el muntatge amb unes projeccions que il·lustren cada moment del concert i que inclou la traducció en castellà dels 18 motets. D’aquesta manera els assistents poden seguir el concert més fàcilment. L’origen d’aquesta celebració es remunta a les primeres comunitats cristianes que celebraven en els dies forts de la Setmana Santa actes litúrgics en memòria de Jesús. Durant tota l’Edat mitjana aquest ritu es va anar enriquint i adquirint una forma litúrgica amb característiques pròpies. La cerimònia es va continuar practicant de manera usual fins que el Concili Vaticà II que va reformar la litúrgia, i va relegar aquest tipus d’oficis a les comunitats monàstiques exclusivament.

El Cor de Cambra d’Elx ha recuperat aquesta tradició i realitza una versió escenificada de l’obra a l’estil medieval. Es tracta de realitzar l’acte litúrgic dels tres dies en un només. Amb vestimentes de frares, candelabro amb ciris, lectures, cants polifònics i encens s’intenta recrear l’ambient en què se celebrava aquest ritu. Es tracta perquè, d’un acte litúrgic i alhora un vertader concert sacre. El Cor de Cambra d’Elx es va fundar a la fi de 1996 i està dirigit per Dª Inmaculada Dolón Llor. Aquest conjunt naix com una alternativa musical per a aprofundir en la música medieval i renaixentista sobretot d’autors espanyols.