Després de cantar en la Catedral de Sant Pere del Vaticà a Roma, en la Catedral de Còrdova, en l’Altar Major de la Catedral de Notre Damme a París i en la Catedral de Sant Esteban de Viena, el cor Ginés Pérez de la Parra actuarà d’ací a unes setmanes, el 17 de febrer, en la Gran Església de Rovaniemi, en la llunyana Lapònia.

Així ho ha confirmat la seua directora, Rosario Torres Salines, qui ha treballat incansablement perquè aquest magnífic cor s’escolte en tan importants i coneguts llocs portant el nom d’Oriola fora de les nostres fronteres.

El cor “Ginés Pérez de la Parra” va sorgir sota el lema `Tots som un’ i amb l’especial objectiu de “crear un cor amb el qual donar cabuda al cant coral dins de l’espai educatiu del Conservatori Professional de Música d’Oriola”, ha explicat la seua directora, qui ha afegit que “la il·lusió i inquietud de tots els integrants del cor han fet possible la realització d’aquestes actuacions internacionals en aquests llocs que han sentit ressonar sota les seues voltes la música interpretada per aquests joves i inconformistes intèrprets, amb l’exigència i la desimboltura que són propis dels grans professionals i que han portat el nom d’Oriola i del seu conservatori al lloc que culturalment es mereixen”.

Ara, el Cercle Polar Àrtic és el seu següent repte, ja que aquest pròxim dijous 17 de febrer oferiran un concert en la Gran Església de Rovaniemi.

Aquesta iglesa va ser acabada l’any 1950, va ser dissenyada per l’arquitecte Bertel Liljeqvist. En el seu interior té un fresc de catorze metres d’altura obra del professor Lennart Segerstale, titulat “La font de la vida”, on es descriu la vida quotidiana. En la part superior de la sala, just enfront de l’altar, està situat l’òrgan. Aquest òrgan va ser dissenyat i construït a Dinamarca i es va estrenar al febrer de l’any 1987. Té quaranta-cinc registres, tres teclats, pedalero i més de quatre mil tubs.

Gràcies a la bona acústica, l’església de Rovaniemi també s’usa per a concerts com el que oferirà el cor oriolà.

“És un orgull poder presumir d’aquest magnífic cor fora de les nostres fronteres”, ha assenyalat el regidor d’Educació, Antonio Sánchez, qui ha agraït a la directora d’aquest, Rosario Torres, al director del conservatori d’Oriola, Juan Zaragoza, i a tots els integrants del cor “el seu entusiasme i il·lusió per voler portar la seua música a llocs tan especials”.