El Premi del Públic del VIII Festival de Curts de La Nucia, organitzat per Auditori de la Mediterrània, la Regidoria de Cultura i CortoEspaña, ha sigut per al curt “Orquesta Los Bengalas”  dirigit i escrit per David Valero. Aquest premi ha sigut atorgat mitjançant les votacions dels espectadors del VIII Festival de Curts de La Nucia.

Els vots dels espectadors s’han anat recollint després de les sessions de projeccions del festival en el Auditori de la Mediterrània. Les votacions s’han fet tant en paper com de manera digital a través d’un enllaç amb codi QR facilitat en accedir a la sala.

“Orquesta Los Bengalas” és un curt de l’alacantí, nascut a Sant Vicent del Raspeig, David Valero, cineasta que compta amb una trajectòria molt interessant en cinema i publicitat. David Valero és director i creador de curts i llargmetratges que estan marcats pel seu toc personal, presentats part d’ells en diferents països.

El curt “Orquesta Los Bengalas” que acaba d’aconseguir el Premi del Público en el VIII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña ha competit amb altres tretze curts molt premiats, ja que s’han projectat 14 curts en el Auditori de la Mediterrània i els espectadors podien donar les seues puntuacions a cadascun dels curts. I finalment el curt millor valorat que obté el Premi del Público en aquest festival és el de David Valero. “Orquesta Los Bengalas”, que ha sigut presentat en festivals d’Espanya i altres països, és un curt que atresora més de vint premis al qual se suma el que acaba d’aconseguir a La Nucia

El rodatge del curt “Orquesta Los Bengalas” s’ha realitzat a la província d’Alacant, amb escenes rodades, entre altres llocs, en Verdegás, una pedania de la ciutat d’Alacant i a la platja de Sant Gabriel també a Alacant i ha comptat amb la participació de l’Escola de Cinema de la Universitat Miguel Hernández, així, més de trenta estudiants de la quarta edició d’aquesta escola han pogut col·laborar i conéixer un rodatge professional de cinema.

Entre els actors i actrius que participen en aquest curt figura Alejandro Tous, actor conegut pels seus papers en teatre, cinema i televisió. En el càsting es van incloure actors no professionals que sí que són músics ja que havien d’interpretar papers de components de “Orquesta Los Bengalas”. La preparació dels actors no professionals va ser a càrrec de Morgan Blasco, col·laborador del Auditori de la Mediterrània on dirigeix l’Escola de Teatre de La Nucia.

Entre els intèrprets que no procedeixen del món del cinema destaca José A. Téllez de Cepeda que interpreta al vocalista del grup musical “Orquestra Els Bengales”. Aquest actor encarna el paper de Ramón, pare de Toni, paper interpretat per Alejandro Tous. Ramón pateix la malaltia d’Alzheimer i en l’última gira del seu grup musical la pèrdua de memòria comença a agreujar-se i és el seu fill Toni el que està molt pendent d’ell. Tant Alejandro Tous com José Téllez de Cepeda estan magnífics en les seues interpretacions. El director del curt, David Valero, ha fet, en 21 minuts que dura el curt, un tractament molt tendre d’aquesta dramàtica història, descarregant-la de dramatisme i ha subratllat la tendresa entre pare i fill, i ha banyat –mai més ben dit per un bany especial dels protagonistes en la mar- el guió amb tocs d’humor molt mesurats i molt adequats.

El VIII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña ha tingut més de 500 espectadors en les seues diferents passades en el Auditori de la Mediterrània, incloent una passada especial per a estudiants de l’Institut de La Nucia. Entre els curts projectats en el certamen estan els més premiats en la V edició dels Premis Fugaç que organitza CortoEspaña.

Encara es poden veure en línia i de manera gratuïta dos curts que ofereix el VIII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2021, es pot accedir a través del següent enllaç per a veure els curts: “Caníbales” dirigit per Mikel Bustamante, en el qual intervé el conegut actor Fernando Cayo, curt premiat com a Millor Curtmetratge Breu en els V Premis Fugaç; i “Confinados con una niña de cuatro años” de Pol Mallafré que ha sigut emés, pel seu especial interés, per la BBC:

La huitena edició del Festival de Curts de La Nucia, organitzada per Auditori de la Mediterrània, Regidoria de Cultura i CortoEspaña, ha tornat a ser presencial, l’any passat va ser totalment digital per la pandèmia, i s’ha mantingut enguany la possibilitat de veure diversos curts de manera digital.

L’any vinent 2022 l’IX Festival de Curts de La Nucia oferirà de nou el millor del curt actual espanyol amb la participació de CortoEspaña que secunda i és present en més d’un centenar d’esdeveniments de cinema en curt a Espanya.