El Consell Superior d’Investigació Científiques (CSIC) ha seleccionat la fotografia de la villenense Isabel Ripoll sobre el Tresor de Villena per a il·lustrar el calendari Ciutat Ciència de 2021, que representarà al mes de desembre. Ripoll, membre de l’Agrupació Fotogràfica de Villena, coneguda per les seues múltiples participacions en exposicions fotogràfiques, representarà a Villena d’entre les diferents instantànies que es van presentar a la selecció de tota Espanya.

L’edil d’Educació, Elena Benítez, va traslladar la seua felicitació a la fotògrafa “perquè és important per a la ciutat de Villena que siguem ací representats, ja que aquest calendari de taula ha sigut distribuït per tota Espanya. Una felicitació de la qual participa tot el personal de la regidoria, que desenvolupa amb molta il·lusió les activitats de Ciutat Ciència de cada edició”.

El CSIC va convocar el concurs per a la selecció de les fotografies del calendari CIUTAT CIÈNCIA 2021, el termini de presentació de la qual va acabar el 31 de otubre. Les imatges podien ser de racons o panoràmiques de la ciutat de Villena, així com d’instantànies sobre la vida quotidiana, cultural, festiva o tradicional de la ciutat.

La proposta va estar oberta als 50 municipis d’Espanya que participen en la xarxa de Ciutat Ciència, de la qual Villena forma part des de 2012. Ciutat Ciència és un projecte de divulgació científica del CSIC i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la finalitat de la qual és divulgar i promoure l’actualitat científica i tecnològica en els municipis.

Les fotografies remeses van passar el filtre del personal de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, qui va seleccionar dotze d’elles amb la finalitat d’il·lustrar cadascun dels mesos del pròxim any i que formaran part del calendari de 2021.