El cuiner Raúl Magraner Martínez, del restaurant Bon Aire, situat en El Palmar, València, s’ha alçat a primera hora de la vesprada com a guanyador de l’I Certamen Internacional Alacant Ciutat de l’Arròs. El premi comporta una bossa de 1.500 euros i un trofeu de Casa Mediterráneo.
El jurat l’ha considerat com el millor xef atenent diverses característiques del seu arròs, cuinat a l’aire lliure en la Plaça de l’Ajuntament. Els experts han puntuat el gust, cuinat, estètica i presentació, color, la utilització de productes de proximitat i la higiene alimentària que ha envoltat el seu fogó.
El comité d’experts ha qualificat en segon lloc al xef Álvaro Abad, del Cultivable, Alacant. I en tercer lloc ha quedat Josetxo Pallers, del restaurant La Clotxinera, Benidorm. 1.000 euros i 500 euros, respectivament, són els premis en metàl·lic per a aquests cuiners, que han rebut, a més, presents de Carmencita i Stella Artois, marques que han pres part en el concurs com a patrocinadors.
L’alcalde Luis Barcala ha presidit l’acte de lliurament de premis, que s’ha desenvolupat en la Plaça de l’Ajuntament. Barcala ha subratllat que el certamen aspira a prosseguir amb noves edicions en anys successius per a promocionar el cuinat de l’arròs com a producte estrela de la nostra gastronomia, així com per a ajudar a pujar a Alacant com a destinació turística i gastronòmica.
Els xefs han hagut de cuinar els seus arrossos observant els principis de qualitat d’Alacant Ciutat de l’arròs, és a dir, sense emprar colorants artificials, ni potenciadors de sabor, ni olis refinats.
El jurat que ha qualificat el treball dels 10 cuiners seleccionats per al concurs ha estat format per l’alcalde Luis Barcala; Rosa Tovar, escriptora; María José San Román, 1 estrela Michelín, del restaurant El Monastell; Cristina Figueira, 1 estrela Michelín, del restaurant El Xato (La Nucia); Alberto Ferruz, 2 estreles Michelín, del restaurant Bon Amb (Xàbia); LluisRuiz, crític gastronòmic d’Informació, i César Anca, de la Barra de César Anca, Alacant.