La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant a través del departament d’Immigració que ocupa l’edil popular María Ángeles Goitia al costat del president de Casa Rússia a Alacant, Aleksandr Chepurnoy han presentat hui en roda de premsa les activitats que es van a celebrar amb motiu del Dia de Rússia a Alacant el divendres 8 i dissabte 9 de juny.

En col·laboració amb la Diputació d’Alacant i Casa Rússia, el Consistori organitza la Jornada Internacional Diàleg Rússia- Espanya-Alacant “Rússia-Espanya: relacions actuals i perspectives de futur” que tindrà lloc el 8 de juny 2018 a les 11:00 hores en el Saló d’Actes de la Seu Universitària de la Ciutat d’Alacant.

En la seua intervenció Goitia ha recalcat l’objectiu de la jornada que consisteix a “promoure i millorar la col·laboració mútua i les relacions bilaterals entre Rússia i Espanya, en particular per a impulsar les relacions comercials entre Alacant, la Comunitat Valenciana i la regió moscovita.”

Així mateix, ha explicat que la jornada està destinada a “convertir-se en una plataforma internacional per a fomentar la col·laboració amb els organismes públics i privats dels dos països per a aconseguir establir relacions a llarg termini” i ha afegit que “una altra de les adreces de treball és el desenvolupament dels vincles en l’àmbit de la cultura, ciència i educació”.

Durant la jornada, es duran a terme diverses taules redones en les quals es debatrà sobre temes rellevants com el foment i el desenvolupament de sinergies empresarials entre Alacant i Moscou i Present i Futur de les Polítiques de Cooperació Cultural i Educativa entre Espanya i Rússia posant l’accent principalment en les relacions entre Alacant i Moscou. L’esdeveniment començarà a les 11:00 fins a les 14:00 hores i després d’un descans es reprendrà a les 17:00 finalitzant a les 19:30 hores de la vesprada.

Aquest fòrum, és totalment gratuït, i tots aquells interessats a participar poden enviar un correu electrònic a casarusia@outlook.com

A més, el dissabte 9 de juny està previst la celebració del XI Festival Folklòric Internacional: Dia de Rússia a Alacant-Vivat Rússia! en l’Auditori Municipal de “la Concha” de l’Esplanada des de les 17:00 fins a les 22:00 hores.

Aquesta onzena edició del festival, està organitzada en col·laboració amb l’Associació d’Immigrants de Països d’Europa de l’Est (AIPEA) i Casa Rússia a Alacant, es tracta d’un certamen popular i sense ànim de lucre. Cada any, aconsegueix una major repercussió mediàtica tant entre veïns d’Alacant i província, com convidats de diferents ciutats espanyoles, i fins i tot altres països com a Federació de Rússia, Alemanya i Eslovàquia convertint-se en una cita obligatòria per a col·lectius folklòrics rusoparlantes situats en el territori nacional a més d’un punt de reunió per al col·lectiu rusoparlante de Comunitat Valenciana, Murcia, Catalunya i altres punts d’Espanya.

Per a més informació sobre les jornades, es poden visitar les següents pàgines: http://www.visarusia.com/ i http://www.aipea.es/.

L’Ajuntament d’Alacant, a través d’aquesta iniciativa pretén seguir impulsant i promovent les relacions comercials, turístiques, culturals i empresarials amb Rússia, així com seguir establint llaços en els àmbits públic i privats ja que cada any creix exponencialment el nombre de persones d’origen rus que trien la capital alacantina com a lloc de residència.

L’any 2017 va tancar amb l’empadronament de 2010 persones russes, sent 1321 dones i 789 homes, ocupant un 0,6 per cent de la població estrangera a Alacant augmentant aquestes xifres en els últims 10 anys.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda