El director de l’Institut Cervantes a Alger, Antonio Gil, parlarà de l’origen i evolució de la poesia andalusina en el CeMaB

El director de l’Institut Cervantes a Alger, Antonio Gil, parlarà de l’origen i evolució de la poesia andalusina en el CeMaB

La poesia andalusina serà el tema central de la pròxima cita de la programació del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB), en la qual Antonio Gil, director de l’Institut Cervantes a Alger, oferirà la conferencia “Herencia Omeya. La poesia andalusí: origen y evolución”. Gil impartirà aquesta xarrada dimecres, 30 d’octubre, a les 10 h en les instal·lacions del CeMaB del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III), en un acte coorganitzat pel CeMaB, Casa Mediterrani i el Departament de Filologies Integrades de la UA.
La presentació serà a càrrec del catedràtic d’Estudis Àrabs i Islàmics i director del Departament de Filologies Integrades de la UA, Luis F. Bernabé Pons.

Antonio Gil de Carrasco

Va nàixer a Granada el 1954. Doctor en Lletres (Universitat Metropolitana de Manchester), màster en Lingüística Aplicada (Universitat de Salford, Regne Unit), Llicenciat en Filosofia i Lletres i en Educació General Bàsica (Universitat de Granada). Escriptor i periodista. La seua trajectòria professional arranca en la docència i prompte pren un gir internacional després de ser nomenat director de l’Oficina d’Educació de la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Manchester (Regne Unit) i assessor de llengües modernes de la Cheshire Education Authority al Regne Unit. Des del 1992 assumeix la direcció de diferents seus d’instituts Cervantes a Manchester, Leeds i Liverpool al Regne Unit, el Caire i Alexandria a Egipte, Tel Aviv a Israel, Damasc a Síria, Beirut al Líban, Istanbul a Turquia, Tòquio al Japó o Seül a Corea del Sud. En l’actualitat dirigeix l’Institut Cervantes d’Alger. Compta amb nombroses publicacions en el camp de la traducció i la lingüística i ha dirigit diverses revistes literàries. Com a apassionat de les llengües, domina en diferents graus, a més de l’espanyol, l’anglès, francès, turc, àrab, italià, català, hebreu, portuguès i japonès.
Entre altres reconeixements a la seua tasca professional, destaquen el de comanador de número del Mèrit Civil, comanador de l’Orde d’Isabel la Catòlica, doctorat honoris causa per la Universitat de Manchester (Regne Unit), professor visitant de la Universitat de Leeds (Regne Unit), la Medalla d’Or de l’Institut Egipci d’Estudis Islàmics, certificat d’alta consideració de les universitats d’Al-Azhar i el Caire (Egipte), la distinció de l’Associació d’Amics de l’Arameu de Maalula (Síria) o la medalla als valors andalusos de l’Associació Cultural d’Almósita de Dúrcal (Granada).

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X