L’escriptor i professor Daniel Balderston, director del Borges Center (Universitat de Pittsburgh) i un dels majors especialistes mundials en l’obra de Jorge Luis Borges, estarà el pròxim dimecres 23 de novembre, a les 17.30 hores, al Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB. Facultat de Filosofia i Lletres III).
Balderston impartirà la conferència titulada « Las nuevas fronteras del estudio de Borges» i serà presentat per la directora del CeMaB, Beatriz Aracil. L’activitat serà presencial fins a completar la capacitat de la sala, i també podrà seguir-se en directe .
Daniel Balderston
Va nàixer als Estats Units el 1952. És professor de Llengües Modernes a la Universitat de Pittsburgh, on també és director del Borges Center i de la revista Variaciones Borges. Va estudiar Literatura Anglesa a la Universitat de Califòrnia i va obtenir el doctorat en literatura comparada a Princeton. Abans d’arribar a Pittsburgh l’any 2008 va ensenyar a les universitats de Tulane i Iowa, i ha sigut professor visitant en universitats de Colòmbia, Brasil, Argentina, Cuba, Noruega i Estats Units. Ha sigut triat acadèmic corresponent de l’Acadèmia Argentina de Letras. Les seues obres més recents són How Borges Wrote (University of Virginia Press, 2018, edició francesa de Presses Universitaires de Vincennes, 2019, i de pròxima aparició en espanyol en Edicions Ampersand) i (amb María Celeste Martín) d’edicions facsímils de manuscrits de Borges amb transcripcions tipogràfiques, introduccions i comentaris: Poemas y prosas breves (Borges Center, 2018) i Ensayos (Borges Center, 2019).