La Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) acull dissabte que ve, 30 de juny, la jornada Kaiju Weekend, organitzada per l’Aula del Còmic de la UA. La jornada comptarà amb la participació del director del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i autor del llibre Godzilla: 50 aniversario, Àngel Sala, que participarà en una taula redona sobre l’origen i evolució del kaiju eiga (d’11 a 12.30 hores) al costat de Jonathan Bellés, director del documental Godzilla & Hiroshima: the dawn of the Kaiju Eiga, i Octavio López, coordinador de la jornada i administrador del web www.godzillaencastellano.com

Després de la taula redona s’enregistrarà el podcast Coses de monstres, i a la vesprada, de 18 a 20 hores, tindrà lloc el Cinefòrum Kaiju Eiga. S’hi projectarà la primera pel·lícula d’aquest gènere Godzilla (1954) i s’obrirà un debat posterior conduït per Jonathan Bellés.

El terme kaiju eiga s’utilitza per a definir les «pel·lícules» (eiga) «de monstres» (kaiju) japoneses. Aquest gènere cinematogràfic va nàixer el 1954 amb el productor Tomoyuki Tanaka, el creador d’efectes especials Eiji Tsuburaya i el director Ishiro Honda, creadors de Godzilla, (1954), pel·lícula que constitueix el primer exponent del kaiju eiga.