El director Domingo Rodes, Ficus d’Or Honorífic del XXIII Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant

El director Domingo Rodes, Ficus d’Or Honorífic del XXIII Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant

El realitzador, personalitat capital en la indústria alacantina, rebrà aquest reconeixement als seus més de quatre dècades de trajectòria multiformat.
El XXIII Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant concedirà el Ficus d’Or Honorífic al director alacantí Domingo Rodes. El certamen, previst entre el 29 d’abril i el 6 de maig, ja ha adoptat un dels premis més esperats amb els quals cada any es distingeix la labor de persones vinculades al món del cinema. En aquest cas, el realitzador, considerat una personalitat capital en la indústria alacantina, rebrà durant els actes del vint-i-tresé Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant aquest reconeixement als seus més de quatre dècades de trajectòria multiformat.
Domingo Rodes va iniciar la seua carrera en 1980 co-dirigint el documental Vestigis de la contestanía, un debut que li va guanyar el primer guardó de la seua carrera, en la I Biennal de Cinema i Vídeo sobre Patrimoni Cultural organitzada pel Ministeri de Cultura. En 1982 s’estrenaria en el gènere de ficció amb el curtmetratge Al fons a la dreta, una altra co-direcció que li va valdre un Esment Especial del Jurat en el Festival d’Alcalá de Henares. Aqueix mateix any començaria a treballar com a realitzador en el Departament d’Imatge de la Diputació d’Alacant, un treball que ha compaginat amb els seus projectes personals fins al dia de hui.
En 1996 va fer el salt al llargmetratge de ficció amb la qual probablement és la seua obra més coneguda: Tabarka, rodada a l’illa homònima i protagonitzada pels actors Ginés García Millán i Neus Asensi. Una pel·lícula que va participar en festivals internacionals com els de Mont-real, l’Havana o Sant Diego i a més va rebre un Esment Especial del Jurat en el Festival de Cinema de la Mar (Cartagena) i el Premi Carles Mira del Festival de Peníscola. Posteriorment realitzaria l’ambiciosa sèrie documental Castells en el temps, distribuïda internacionalment. El seu següent film de ficció seria El concursazo, llargmetratge per a Radiotelevisió Valenciana i TV3 reconeguda en els Premis Tirant en la categoria de pel·lícules per a televisió.

Àmplia trajectòria
La seua trajectòria comprén més de 100 obres en les quals recull la cultura i el paisatge de la província. Especial atenció mereix el seu treball per a la Diputació d’Alacant, des del qual ha reivindicat a diversos personatges il·lustres i ha donat a conéixer els racons més desconeguts de la regió. Destaquen els seus monogràfics Gabriel Miró, poeta de la llum (1990), Sempere (1991, també seleccionat per al Festival Internacional de Mont-real), Paco Torreblanca, l’art efímer (2010) Jorge Juan, el savi espanyol (2013), Chapí, l’essència de la sarsuela (2014), Alcoi, Moros i Cristians: l’origen (2019) – pel qual va rebre el Premi Sant Jordi – i El regne de la sal. 7000 anys d’història de Hallstatt (2013), receptor d’un Esment d’Honor del Jurat del TAC International Film Festival (els EUA) i el guardó a Millor Pel·lícula Arqueològica en el Arkhaios Cultural Heritage and Archaeaology Film Festival (els EUA).
Fora del set de rodatge, Rodes va aportar el seu gra d’arena en l’evolució del sector liderant l’Associació de Directors de Cinema Valencians des de 2004 a 2006 i va exercir com a jurat del Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant fins a 2011. Un certamen que en la seua XXIII edició ha decidit retre-li homenatge amb la concessió del Ficus d’Or.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X