El disc del Misteri d’Elx ha sigut preseleccionat als Grammy Llatins

El disc del Misteri d’Elx ha sigut preseleccionat als Grammy Llatins

El nou disc del Misteri d’Elx, gravat entre els anys 2017 i 2018, ha sigut preseleccionat per l’Acadèmia Llatina d’Arts i Ciències de l’Enregistrament als Grammy Llatins en la seua edició de 2020 en la categoria ‘Millor Àlbum de Música Clàssica’.

L’Acadèmia informarà el 29 de setembre de quins enregistraments són finalment les nominades a rebre el guardó en aquesta categoria, dins de les 49 existents. Els nominats i els triomfadors del Latin GRAMMY són triats a través del procés de quatre etapes: inscripció, selecció, nominació i votació final.

L’entitat organitza anualment aquests premis per a reconéixer excel·lència i crear una consciència més àmplia de la diversitat cultural i les contribucions d’artistes llatins de l’enregistrament, nacional i internacionalment.

El disc del Misteri d’Elx va ser produït per l’enginyer de so i professor del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (Cesag) Iker Olabe i Iván Martín va exercir com a productor musical. És el registre de major qualitat de l’obra Patrimoni de la Humanitat. L’enregistrament inclou un CD amb la versió actual de la Festa i, per primera vegada en un disc, estan gravades també la partitura del Consueta de 1709, les salves de la Mare de Déu d’Elx i els gojos de l’Asunción.

L’àlbum de Misteri d’Elx, que va ser finançat per la Diputació d’Alacant, està sent distribuït des de l’any 2019 i, per primera vegada, pot ser adquirit per mitjà de les plataformes de descàrrega digital de música i plataformes de música en streaming.

Per al president executiu del Patronat del Misteri d’Elx, Francisco Borja, “la preselecció del disc del Misteri d’Elx als Grammy Llatins és una gran notícia, ja que contribueix a posar en valor aquesta obra única que els il·licitans i il·licitanes hem mantingut visca al llarg dels segles i que està reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2001”.

“Aquesta preselecció ens permet també difondre la Festa a nivell internacional i és una manera de reconéixer que és un element viu i que la seua transcendència continua vigent en el segle XXI”, ha destacat Francisco Borja, qui ha afegit que “és també una manera de destacar que els cantors de l’Escolania i Capella del Misteri d’Elx, malgrat no ser professionals, han fet un treball de gran qualitat, al costat del llavors Mestre de Capella, José Antonio Román”.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X