Enguany el Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ celebra la seua XXIII edició i donarà principi el dissabte 24 de juliol, amb l’actuació de Luis Alejandro García. El concert tindrà lloc a la Sala Cultural La Llotja a les 21.30 hores amb entrada gratuïta per a tots els públics. Aquest jove guitarrista de Tenerife ha preparat un concert dividit en dues parts, la primera dedicada al compositor Sainz de la Maça en la qual interpretarà la ‘Suite Platero i jo’. La segona part, dedicada al músic mexicà Manuel María Ponce en la qual tocarà l’obra completa ‘Sonata Romàntica’. Les entrades i invitacions per a acudir al festival es poden adquirir en la pàgina lomasticket.com o una hora abans en l’entrada dels esdeveniments.

Giulia Ballaré
Giulia Ballaré

Luis Alejandro García ha debutat en sales de prestigi com el Musikverein de Viena o el Palau de la Música Catalana, i les seues gires li han portat a Alemanya, els Estats Units, Àustria, Xile, l’Argentina, Andorra o gran part de la geografia espanyola. Així mateix, ha actuat com a solista al costat d’agrupacions com l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària, la Orquestra Simfònica del Vallès o l’Orquestra Simfònica de Tenerife, sota les batutes de Karel Mark Chichon, Xaver Puig o Alessandro Palumbo, entre altres mestres. A més, en 2018 va publicar el seu primer CD, “Llaços sobre l’Atlàntic” (JSM Guitar Rècords), en el qual enllaça la seua formació clàssica amb la seua passió per la música Llatinoamericana, i actualment treballa en el seu segon disc en solitari per al seu llançament en 2021.

El següent concert serà el diumenge 25 de juliol, a les 21.30 hores i l’actuació serà a càrrec de Giulia Ballaré. La jove italiana és considerada una de les solistes més prometedores de la seua generació. Va començar a tocar la guitarra als nou anys i es va graduar en el 2012 amb honors màxims del conservatori de Novara “Guido Cantelli” amb el mestre Guido Fichtner.