Diumenge que ve té lloc la gala de lliurament de la 26 edició dels Premis d’Investigació i Iniciació a la Investigació de la Fundació José María Soler dia en el qual es commemora l’aniversari del descobriment del Tresor de Villena.

La Fundació José María Soler entrega els guardons dels Premis d’Investigació i Iniciació a la Investigació diumenge que ve 1 de desembre a les 12 hores en la Sala d’actes de la Casa de Cultura. La gala comptarà amb l’actuació en directe de l’Orquestra de Cambra del Conservatori de Música de Villena qui obrirà amb l’obra “1 del 12 del 63” de Francisco Serra i tancarà amb “Obertura per a un centenari” d’Antonio Molina. A la meitat d’ambdues sonaran dues peces de Ambrosio Cotes i Bryan Balmages.

Els Premis d’Investigació guardonats en aquesta 26 edició són “La ceràmica decorada del Bronze final en Peñanegra” de la crevillentina Irene Vinader Antón en la modalitat d’Arqueologia. En la modalitat Científica i Humanística el guardó ha recaigut en “La Colònia de Santa Eulalia. Una història patrimonial de llarg recorregut” de l’investigador saixenc Juan Pedro Muñoz Chico.

L’acte l’obrirà Feliciana Sala Sellés, Catedràtica d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant amb “L’aportació de José María Soler a la cultura ibèrica de l’Alt Vinalopó”. En aquesta conferència d’obertura la catedràtica de la UA rememorarà la figura de José María Soler amb qui va compartir investigacions.

A continuació tindrà lloc el lliurament de diplomes dels premis d’Iniciació a la Investigació dirigits a escolars i repartits en tres categories. Després d’ells serà el moment de la presentació dels llibres que s’han alçat amb els premis d’investigació els quals poden adquirir-se en les llibreries habituals de la ciutat, a més de ser enviats i intercanviats amb universitats i institucions de tota Espanya.

Des de la Fundació José María Soler es vol convidar a tota la ciutadania a assistir a aquest acte públic que tindrà lloc diumenge que ve 1 de desembre en la sala d’actes de la Casa de Cultura a les 12 hores.