Enguany el Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ celebra la seua XXII edició. Donarà principi el divendres 4 de setembre, a les 21.00 hores a la Sala Cultural La Llotja, amb l’actuació del ‘Duo Atlas’. Una parella de músics formada pel guitarrista Dimitri van Halderen i la violoncel·lista Beatriz Serrano, i en aquesta ocasió interpretaran un concert dedicat al guitarrista Julian Bream. L’actuació comptarà amb una primera part de guitarra sola i la segona de violoncel i guitarra. Serà un homenatge molt especial a Julian Bream que va morir el 14 d’agost d’enguany i que ha sigut indubtablement un dels més grans guitarristes del segle XX. Dimitri i Beatriz faran un recorregut per la seua vida interpretant algunes obres representatives del repertori d’aquest gran intèrpret anglés.

El festival continuarà el dissabte 5 amb el QuarteTomás, agrupació formada per quatre destacats guitarristes, alumnes del mestre José Tomás, al qual dóna tribut el nom: Rodríguez Mendes, Marco Smaili, Francisco Albert Ricote i Pepe Payá. Ells van debutar oficialment el 7 de juny de 2019 a Madrid, en l’emblemàtica tendisca “Guitarres de Luthier”, en la presentació de la 22 edició del Festival Internacional de Guitarra José Tomás Villa de Petrer, amb gran èxit de crítica i públic. A més, el passat 1 d’agost van inaugurar l’IV Festival Internacional de Corda Premuda Montán – Do Música (Castelló).

L’última actuació del festival tindrà lloc el diumenge 6 i serà a càrrec de Du-Duet, el duo guanyador del Concurs de Música de Cambra d’Elx en 2019, format per Laura Rausell i Rodrigo Herrero. Per part seua, Laura ha rebut nombrosos premis internacionals i ha actuat en diversos conservatoris i sales de concert com el Palau de la Música de València o la Tribuna Rosa Gil de Joves Guitarristes, entre altres. Així mateix, des dels seus inicis Rodrigo ha realitzat nombroses actuacions i concerts en diversos conservatoris i en multitud de sales de concert com el Museu Sant Pius V, la Sala Cristall de l’Ajuntament de València o l’Ateneu Mercantil. A més, ha sigut guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals destacant amb el Primer Premi.

Durant tots els concerts del festival s’aplicaran fidelment els protocols marcats per l’autoritats sanitàries. Tot amb l’objectiu de gaudir d’una manera segura de la música i especialment de la guitarra.