És est un meravellós llibre en el qual es recullen 27 contes dels germans Grimm. Uns molt coneguts i uns altres no tant, però aquests últims, meravellosament sorprenents, que fascinen als lectors ja siguen adults o xiquets. En aquesta obra es recopilen els contes dels Grimm d’una manera respectuosa, sense censures, ni amaneramientos, estan com són, perquè així ha de ser i perquè hi ha certes coses, per cruels que puguen semblar, que als xiquets i xiquetes no se’ls ha de furtar.

«Mireu, els xiquets sempre volen la veritat, i nosaltres els artistes, només podem fer això, oferir als xiquets aqueixa xicoteta veritat que està a les nostres mans. Jo vaig il·lustrar els contes dels germans Grimm perquè ni mentien, ni menteixen hui dia».

Maurice Sendak va créixer fascinat per aquests contes dels Grimm:

«Veia als contes dels Grimm com una extensió dels relats que em contava el meu pare…”

En 1971 Sendak va viatjar a Alemanya i va prendre contacte amb l’obra de diversos pintors expressionistes i romàntics alemanys.

Les il·lustracions d’aquesta obra són d’un refinament molt especial, en blanc i negre, recorden la tècnica del gravat. Tot és molt artesanal en el traç d’aquestes meravelloses escenes.

Maurice Sendak ens dóna l’oportunitat de tornar a rellegir els contes dels germans Grimm i descobrir altres nous, i sobretot, d’endinsar-nos en la lectura de les seues sorprenents il·lustracions que amplien els horitzons dels seus contes.

Bibliografia:

El enebro y otros cuentos de Grimm (1973)

Recopilació de Lore Segal i Maurice Sendak

Il·lustracions de Maurice Sendak

Editorial Lumen