El enebro y otros cuentos de Grimm (1973) dibuixats per Maurice Sendak

El enebro y otros cuentos de Grimm (1973) dibuixats per Maurice Sendak

És est un meravellós llibre en el qual es recullen 27 contes dels germans Grimm. Uns molt coneguts i uns altres no tant, però aquests últims, meravellosament sorprenents, que fascinen als lectors ja siguen adults o xiquets. En aquesta obra es recopilen els contes dels Grimm d’una manera respectuosa, sense censures, ni amaneramientos, estan com són, perquè així ha de ser i perquè hi ha certes coses, per cruels que puguen semblar, que als xiquets i xiquetes no se’ls ha de furtar.

«Mireu, els xiquets sempre volen la veritat, i nosaltres els artistes, només podem fer això, oferir als xiquets aqueixa xicoteta veritat que està a les nostres mans. Jo vaig il·lustrar els contes dels germans Grimm perquè ni mentien, ni menteixen hui dia».

Maurice Sendak va créixer fascinat per aquests contes dels Grimm:

«Veia als contes dels Grimm com una extensió dels relats que em contava el meu pare…”

En 1971 Sendak va viatjar a Alemanya i va prendre contacte amb l’obra de diversos pintors expressionistes i romàntics alemanys.

Les il·lustracions d’aquesta obra són d’un refinament molt especial, en blanc i negre, recorden la tècnica del gravat. Tot és molt artesanal en el traç d’aquestes meravelloses escenes.

Maurice Sendak ens dóna l’oportunitat de tornar a rellegir els contes dels germans Grimm i descobrir altres nous, i sobretot, d’endinsar-nos en la lectura de les seues sorprenents il·lustracions que amplien els horitzons dels seus contes.

Bibliografia:

El enebro y otros cuentos de Grimm (1973)

Recopilació de Lore Segal i Maurice Sendak

Il·lustracions de Maurice Sendak

Editorial Lumen

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X