Casa Mediterráneo reprén aquest cap de setmana el cicle Música i el Mediterrani a través de dos concerts a càrrec del Ensemble Casa Mediterráneo, que interpretarà la seqüència medieval llatina Stabat Mater del compositor italià Giovanni Batista Pergolesi, sota la direcció del mestre Ignacio García-Vidal.

Els concerts se celebraran el dissabte 27 de març en la seu de Casa Mediterráneo, situada en l’Antiga Estació de Benalúa, i el diumenge 28 en el Claustre de la Universitat del Col·legi de Santo Domingo d’Oriola, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Oriola. Les entrades per a la sessió del dissabte 27 estan esgotades i el concert es podrà així mateix seguir per streaming a partir de les 18 hores a través de la pàgina web i el canal de YouTube de la institució diplomàtica.

La seqüència medieval Stabat Mater, composta pel compositor i organista del barroc G. B. Pergolesi en 1736 pocs dies abans de la seua defunció, medita sobre el sofriment de María, la mare de Jesús, durant la crucifixió del seu fill i s’interpreta habitualment el Divendres de Dolores.

En aquest sentit, els nou músics del Ensemble Casa Mediterrani comptaran amb l’acompanyament de les veus de la soprano Pepa García-Macià, qui ha interpretat òperes del calibre de la Bohême o La traviata a més de sarsueles com La Revoltosa, i del contratenor Pedro Pérez, participant en el Festival Claudio Monteverdi de Cremona a Itàlia o el XX Festival Bach de Lausanne de Suïssa, entre altres certàmens.

L’Ajuntament d’Orihuela, amb motiu de la Setmana de Passió, el concert extraordinari Stabat Mater, organitza el Stabat Mater, una seqüència medieval llatina que data del segle XIII, i que medita sobre el sofriment de María, la mare de Jesús durant la crucifixió del seu fill. Himne o tropo de l’Al·leluia gregorià atribuït al Papa Innocenci III i al franciscà Jacopone dóna Todi.

Ensemble Casa Mediterráneo

El Ensemble Casa Mediterrani, creat en 2014, és l’orquestra resident de Casa Mediterrani formada per joves músics professionals que componen una plantilla eclèctica i heterogènia amb un repertori que abasta des de la música clàssica fins a la música contemporània. La direcció artística recau des de la seua creació en el mestre alacantí Ignacio García-Vidal, qui aporta altes dosis de dinamisme, creativitat i qualitat; així com un ampli bagatge i experiència al conjunt.