L’orquestra simfònica Ensemble de la Mediterrània, nascut de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant –OJPA-, viatja amb el seu director titular, Francisco Maestre, a Viena per a participar en el Festival Summa Cum laude –SCL-. En aquest festival de joves músics, que se celebra a Viena entre el 31 de juny i el 5 de juliol, el Ensemble de la Mediterrània participarà per segon any consecutiu en la competició que tindrà lloc a la Sala Daurada –Goldener Saal- de Musikverein, benvolgudíssima sala per la seua acústica i famosa pels concerts televisats per a tothom que s’emeten en directe cada 1 de gener. En 2022 en aquesta mateixa sala vienesa el Ensemble de la Mediterrània es va alçar amb un segon premi en el Festival SCL.
A més de concursar per segona vegada en el Festival SCL de Viena aquesta jove formació orquestral alacantina també actuarà a la sala principal de Musikverein oferint un concert de manera excepcional. A aquesta orquestra s’han unit xiquets i joves de tota la província d’Alacant, enguany viatgen a Viena 73 xiquets i joves de 8 a 22 anys.
El repertori que ha preparat el Ensemble de la Mediterrània, dirigit per Francisco Maestre, amb moltíssim esforç en diferents sales, entre elles el Auditori de La Nucia on han oferit abans de viatjar a Viena, després de sessions intenses de preparació en l’escenari, un concert titulat precisament “Gran Viena”, inclou obres de Giuseppe Verdi, Camille Saint-Saëns, Antonio Álvarez, entre altres.
Podria ser la primera vegada que s’interprete en Musikverein el pasdoble d’Antonio Álvarez, tan famós, “Sospirs d’Espanya”.
Serà una cosa molt especial per a aquesta formació viatjar de nou a Viena per a estar des de la vesprada del 31 de juny fins al dia 5 de juliol participant en el Festival SCL.
El creador i director titular de la OJPA, Francisco Maestre, s’ha posat al capdavant d’aquest nou projecte musical i per la vinculació especial que manté amb el Auditori de La Nucia, com a col·laborador artístic, ha passat a dir-se Ensemble de la Mediterrània. Una nova formació orquestral en la qual s’integren joves músics disposats a abordar nous programes musicals i amb l’objectiu de triomfar aquests dies a Viena. També el director del Auditori de la Mediterrània, Francesc Sempere, viatja amb aquesta jove orquestra a Viena.
El Ensemble de la Mediterrània, vinculat al Auditori de La Nucia, va debutar en el XII Clàssic Internancional de la Mediterrània presentant en aquest mateix auditori un programa amb el qual concursar a Viena en 2022, festival en el qual aquesta orquestra simfònica va aconseguir un segon premi. En el Festival SCL participen músics joves i formacions de diferents països. Un debut que ha sigut molt aplaudit.
73 músics del Ensemble de la Mediterrània, amb edats que van des dels 8 anys fins als 22 anys, són els que viatgen a Viena amb enorme il·lusió i després de moltes setmanes d’estudi i d’assajos; assajos que s’han dut a terme per seccions orquestrals i, quan ha pogut ser, amb tota l’orquestra sempre amb la batuta a les mans de Francisco Maestre. Un sacrifici d’aquest gran grup de joves músics que ha sigut compartit per les seues famílies, secundant i desplaçant als joves a preparar en intensos assajos les obres musicals que formen aquest primer repertori treballat a fons per aquesta orquestra.
El Ensemble de la Mediterrània compta amb xicotets suports privats i públics, entre els quals figura el del Auditori de La Nucia. L’anterior formació, la OJPA, de la qual a penes queden músics per la gran renovació que s’ha fet, també dirigida per Francisco Maestre, va proporcionar grans emocions artístiques a Viena, on va guanyar tres edicions del Festival Summa Cum laude, en els anys 2015, 2016 i 2018 competint amb altres orquestres simfòniques de joves.