L’equip de govern ha acusat el Institut Valencià de Cultura d’incomplir el pagament del cànon anual que correspon als propietaris del Teatre Principal, mentre que el Banc Sabadell i el propi consistori ja han fet front al pagament dels 140.000 euros estipulats per a enguany. Segons l’acord aprovat per unanimitat en el Consell General celebrat aquest dijous, tots els titulars hauran d’incrementar la seua aportació en 40.000 euros, per la qual cosa la conselleria de Cultura haurà d’abonar 180.000 euros, mentre que a Ajuntament i Sabadell només els resta per completar aqueixa quantitat afegida.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha respost a les insinuacions del conseller Vicent Marzà respecte a la presumpta oferta d’adquisició del coliseu alacantí per part de la conselleria de Cultura, assenyalant que “el teatre sempre serà dels alacantins. Som nosaltres els que fem una oferta en ferma al Institut Valencià de Cultura per a comprar la seua part”. Segons Manresa “és inadmissible que es diga que hi ha un bloqueig en la gestió del teatre quan hui hem aprovat per unanimitat tant la memòria econòmica com l’artística presentada”.

El compte de resultats aprovada de 2020 reflecteix un “xicotet superàvit, malgrat la situació de confinament i tancament que hem viscut, la qual cosa ha suposat les felicitacions per a la gestió del teatre”. Manresa recorda que “hem viscut 10 mesos dels 12 del passat any amb una gran incertesa i tancar amb superàvit malgrat les restriccions d’aforament i el tancament obligat, és un èxit”.

L’equip de govern de l’Ajuntament presentarà la licitació del projecte de les obres de remodelació del Teatre Principal amb especial atenció a no interferir en la programació prevista per a l’any vinent. En aquest sentit, la reforma de l’interior de l’edifici que afecten les zones on se situa el públic es realitzaran en la temporada estival, entre el 15 de juny i el 8 de setembre de 2022.

El Consell ha aprovat, també per unanimitat, l’informe artístic i l’execució del pressupost d’enguany fins el mes de juliol passat.