Dijous que ve 4 de març, a les 19.30 hores, tindrà lloc en el Teatre Chapí de Villena l’espectacle musical ʻFlamenco Kitchenʼ. La companyia sevillana Flamenco Nómada portarà a l’escenari de la localitat aquesta nova proposta, que es troba ara mateix en gira per Espanya.

ʻFlamenco Kitchenʼ és un espectacle en el qual es combinen teatre i música. En ell, es pren com a tema central el món laboral d’un grup de dones que exerceixen llargues jornades de treball en la cuina d’un restaurant, en el qual la precarietat i l’explotació laboral formen part del dia a dia. Malgrat les males condicions, aquest grup de dones exerceix la seua professió amb una disposició i un optimisme admirables.

A través d’aquesta comèdia, els artistes ens aniran introduint en el xicotet univers dels seus personatges, en el qual els problemes quotidians serveixen com a eix estructural de tot l’espectacle. D’aquesta manera, des de la perspectiva de la tragicomèdia, l’obra transmet a l’espectador la importància de mantindre’ns units als altres per a poder afrontar les situacions inesperades.

ʻFlamenco Kitchenʼ és a més la primera proposta de la companyia Flamenco Nómada. Aquesta companyia, fundada a Sevilla, es va crear molt recentment, però aquest primer espectacle ja li ha valgut l’aplaudiment de la crítica en alguns escenaris de gran rellevància, entre els quals cal destacar el del Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz.

Aquesta companyia va ser fundada per Ana Salazar, balladora i cantaora; Inma la Carbonera, cantaora; i Juana Casado, directora d’escena. De mà d’aquestes tres dones va nàixer aquesta nova agrupació, el model de treball de la qual es basa a prendre la investigació artística com el motor creatiu principal. Així mateix, en aquesta companyia destaca l’afany per donar cabuda a múltiples artistes flamencs de molt diversos estils. Sobre l’escenari es podrà veure com a balladores a Ana Salazar, Mª Ángeles Gabaldón, Hiniesta Cortés i Marí José León. De la música s’ocuparà la cantaora Inma la Carbonera, acompanyada per la guitarra de Paco Iglesias i pel percussionista Roberto Jaén.

En aquest espectacle ideat per Juana Casado, directora i dramaturga, es duu a terme una forta denúncia social de la situació de la classe treballadora al nostre país. No obstant això, la comèdia, l’art i la música prevalen per damunt de tot, donant un color més alegre a aquesta temàtica, per la qual cosa l’espectador podrà gaudir del folklore andalús en estat pur, deixant sempre en el seu gaudi un xicotet lloc per a la reflexió.

Les entrades es poden comprar ja a través del següent enllaç:

https://entradas.instanticket.es/tchapi/public/janto/main.php?nivel=evento&idevento=kitchen