La Cala de Finestrat torna a vestir-se de gala per a la celebració d’un dels actes culturals més representatius del lloc. En la Plaça de l’Àmfora, i en el marc del ESTIU CULTURAL, aquest pròxim dissabte tindrem la XXV TROBADA DE LA CANÇÓ A LA MAR.

Un aniversari, 25 anys de la Trobada de la Cancó, en la qual la Agrupació Coral de Finestrat estarà acompanyada per la Cor d’Orba i la Cor de la Va unir Musical l’Aurora de Sella.

L’acte serà a les 22.00 hores.
“És tot un orgull dir que la Trobada de la Cançó de la Mar compleix 25 anys sense faltar, cap, a excepció dels temps de pandèmia, a la seua cita anual en La Cala de Finestrat. Un projecte, que va nàixer de l’interés i del llance d’un grup de finestratenses amb una gran inquietud cultural. 25 anys després ací estem per a complir amb un dels actes més emblemàtics del nostre calendari cultural. A la riba de la mar, i acompanyats d’altres dues corals dels Marines, la d’Orba i la de Sella. Així que des d’ací us vull convidar a compartir una nit a la riba de la mar recordant algunes de les cançons més conegudes de la història de la música popular” va assenyalar la regidor de Cultura, Nati Llorca   

COR D’ORBA
EL VENTALL Havanera… J. Trayter

TALLA’M UNA ROSA BLANCA… Dante Andreo

NEREA IZANGO ZEN… Javier Busto

JA VEU CENTO… J. R. Gil Tàrrega

El Cor d’Orba naix en 1987 de la mà del seu primer director, Vicent Berenguer i Llopis, violinista i compositor orbero, qui ho va consolidar en el panorama comarcal amb nombrosos intercanvis amb agrupacions de la Marina Alta

A partir de l’estiu de 2016 la violoncel·lista i especialista en tècnica Alexander Asun Tarrasó, antic membre del Cor d’Orba, es fa càrrec de la direcció musical de l’agrupació. Amb la seua incorporació, el Cor d’Orba àmplia horitzons, s’integra en la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i comença a introduir i treballar un nou repertori d’autors contemporanis.

Des de l’any 2018 compten amb el Cor Infantil d’Orba, que ja ha participat en diverses trobades per diferents punts de la nostra geografia.

COR DE LA VA UNIR MUSICAL L’AURORA DE SELLA

VULGUES-ME SEMPRE… Els cinc llatins

Arr. Juan Carlos Vázquez

EL TALLER DE SELLA… Popular

Arr. Alba Asensi

SUITE ESTIUENCA… José Bernardo Álvarez

VOLVER…Gardel / Le Pera

Arr. Oliveira

EL COR va començar la seua marxa musical el mes de febrer de l’any 2007. La primera actuació pública va ser el divendres dia 17 d’agost de 2007, en un Concert juntament amb La Va unir Musical l’Aurora de Sella.

Per la direcció d’aquesta Coral han passat Miquel Àngel Mas Pérez, Joaquín García Fernández i des de novembre de 2012, a la batuta està David Mas Català.

Actualment, el Cor de la Unió Musical l’Aurora està format per 30 membres, 6 Sopranos, 14 Contralts, 4 Tenors, 6 Baixos, dels quals 10 són homes i 20 dones.

AGRUPACIÓ CORAL DE FINESTRAT
Aqueixa serà la meua casa…Álvaro Sebastián

Arr. J. Vte. Algado

Cartes Grogues… Juan Carlos Calderón

Arr. J. Vte. Algado

Gwendolyne… Julio Iglesia

Arr. J. Vte. Algado

La meua terra… Augusto Algueró i Gefingal

La Agrupació Coral de Finestrat es funda en 1996 sota la direcció de Sr. Joaquín Santos Bermejo. Al setembre de 1999 es fa càrrec de la direcció Sr. José Vicente Algado Climent, amb qui la coral realitza diverses eixides i concerts a través d’intercanvis culturals entre localitats de la Marina Baixa.

Amb 26 anys de trajectòria i 30 veus amb un ampli repertori de música coral componen la Agrupació Coral de Finestrat. És la promotora i organitzadora dels festivals de la “Cançó a la Mar” que cada estiu, des de fa 25 anys, se celebra en La Cala de Finestrat, comptant amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat.

El seu director titular és José Vicente Algado Climent. Nascut en 1981 i inicia des de molt xicotet els seus estudis musicals en el Centre Musical Puig Campana de Finestrat continuant-los en el Conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm i en el Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant, on finalitza els estudis de professor de trompa. Es gradua en el Grau Superior en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Murcià, on va estudiar amb Cessar Álvarez i José Miguel Rodilla.

Ha sigut guardonat com a director en diferents certàmens.

Actualment és director titular de la Banda del Centre Artístic Cultural «Verge de la Pau» d’Agost, de la Va unir Musical de Polop de la Marina, del Ateneu Musical de la Vila Joiosa i de la Agrupació Coral de Finestrat.