L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, i la directora del Festival, Asun Noales, han explicat que durant el mes d’abril, seran moltes les accions que un any més es duran a terme en diferents espais de la ciutat, que durant un mes es converteix al costat d’Elx en un gran escenari en què la dansa contemporània és la protagonista.

L’Ajuntament d’Alacant participa des del 2012, i aquest any, tal com ha indicat Padilla «no podíem faltar a la cita. Abril a Dansa s’ha convertit en un esdeveniment de referència per als amants de la dansa en la nostra província».

«Any rere any, i gràcies a l’esforç d’Asun Noales i de tots els responsables del Festival, s’han anat consolidant, gràcies a una programació acurada i d’una excel·lent qualitat», ha destacat l’edil.

PROGRAMACIÓ EN ESPAIS MUNICIPALS

  • El 31 de març. «En carrer Alacant». Els alacantins podran gaudir de la dansa en diversos dels espais més emblemàtics de la ciutat.

A les 12 hores a la Intersecció de l’Esplanada amb la Rambla, la companyia basca ERTZA amb la seva obra «Meeting Point». Posteriorment a les 12,30 hores en al mateix lloc, la companyia catalana Lali Ayguadé presentarà «Incògnit» i el recorregut finalitzarà a les 13 hores, de la mà dels belgues Laura Aris, amb «Qualsevol demà».

  • El 5 d’abril, el Teatre Principal serà l’escenari d’un dels plats forts. La reconeguda ballarina alacantina Sol Picó, es pujarà a les taules per presentar «Animal de Séquia».
  • El MACA, s’uneix un any més al Festival, i en aquesta ocasió ho fa amb una projecció documental el 6 d’abril, de Roberto Menéndez, sota el títol «La Memòria del Cos: Formes en l’Espai-Temps».
  • Els centres socials, s’han convertit en nous espais escènics, gràcies al programa Cultura en barris, organitzat per la Regidoria de Cultura, i per primera vegada, un d’ells, en aquest cas el Centre Social Felicitat Sánchez, acollirà els dies 8 i 11 d’abril, un taller de dansa inclusiva per a persones amb i sense diversitat funcional a partir de 16 anys.
  • El Principal, tornarà a ser el punt d’interès amb una gala el 27 d’abril sota el nom «La terreta balla 2019», en la qual es donaran cita nombrosos ballarins de la província.

Carlos Carbonell (Alacant)

Companyia Sonia González (Elx)

Carlos Peñalver (Alacant)

Sybilla Gutiérrez, Fran Martínez (Elda-Onil), Premi Circuit Bucles.

Diana Grytsailo, Martina Rocosa (Alacant-València), Companyia Abans Collado.

I el Conservatori Professional de Dansa «José Espadero», amb una coreografia de Marcat Dance.

La programació completa es pot consultar a la web oficial http://www.abrilendanza.es/