L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha presentat, al costat del diputat de Cultura, César Augusto Asencio, i la directora de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, la mostra Alacant a Escena 2018 que tindrà lloc del 3 al 7 d’octubre.

Padilla ha assenyalat la importància d’un Festival en el qual «totes les obres que es presenten són estrenades per primera vegada a la ciutat d’Alacant i que el seu objectiu és el suport, promoció i dinamització d’aquells col·lectius i artistes en procés de consolidació professional que es dediquin a les diferents arts escèniques, amb especial rellevància del Teatre, la Dansa i el Circ».

També ha volgut agrair la col·laboració per part de la Diputació i la Generalitat, la qual cosa ens permet aconseguir que la mostra creixi any rere any, tant a nivell pressupostari, com en la qualitat de les obres representades.»

El cartell d’aquesta edició està format per cinc representacions. Les dues primeres són inèdites i seleccionades d’entre les set que es van presentar al Concurs de Projectes de Producció de Teatre, Dansa i Circ 2018.

El projecte de teatre “Furbytale, una història sobre l’estiueig etern” del grup Traspassar-te i, el projecte de dansa “Medul·la Viatgi a l’Ànima” d’Inma Cifuentes, que els seus a estrenes es realitzaran el 3 i 4 d’octubre respectivament, en la Caixa Negra del Centre Cultural Cigarreras, obrint la programació dels cinc dies de festival.

Alhora, Alacant a Escena completa el seu cartell des del propòsit de conformar cada any un aparador local de produccions escèniques de la província d’Alacant estrenats recentment i que encara no hagin estat representats a la capital.

En aquesta edició, d’una banda, per grups amb una reconeguda i llarga trajectòria com La Dependent d’Alcoi, amb la seva comèdia Separeu-vós Junts, i per una altra, amb formacions de més recent recorregut en vies de llançament i consolidació artística com Somnis Teatre d’Elx, amb la seua funció de teatre musical O´clock Cabaret o la Jove Companya d´Alacant amb l’espectacle de dansa Nexes, que tindrà lloc en el Teatre Principal.

Aquest any com a novetat, s’incorpora el Teatre Arniches com a espai de representació d’aquesta mostra i per primera vegada es compta amb suport pressupostari del Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El programa Alacant a Escena 2018 disposa d’un pressupost conjunt de 25.000 euros, dels quals 20.000 són aportats a parts iguals per l’Ajuntament i la Diputació i 5.000 l’Institut Valencià de Cultura.

 

 

 

Entrades

(3 d’octubre «FURBYTALE» / 4 d’octubre «MEDUL·LA» )

ACCÉS PER INVITACIÓ – Recollida en recepció Centro Cultural Cigarreras a partir del Dijous 27 de setembre fins a esgotar existències (de 10 a 14 h)

+ info: 965 206 674

(5 d’octubre «SEPAREU-VÓS JUNTS» / 7 d’octubre «OCLOCK CABARET»)

ACCÉS PER INVITACIÓ – Recollida en Teatre Arniches a partir del Dilluns 1 d’Octubre fins a esgotar existències (de 10 a 14 h)

+ info: 965938333

(6 d’octubre «NEXES»)

ACCÉS PER ENTRADA (15-12-10 euros) – Venda en taquilla del Teatre Principal

+info Tel. 965 202 380 o per internet en www.teatroprincipaldealicante.com o en www.instanticket.es

Roda de Premsa. Foto: Gabinet Premsa Aj. Alacant

Roda de Premsa. Foto: Gabinet Premsa Aj. Alacant