La regidora de Cultura, Rosa Vidal, i José Montero, president de l’Associació de Mitjans Audiovisuals d’Elda (AMAV), han presentat aquest matí la XX edició del Festival ‘Curts d’Ací i d’Allí’ i la III edició del Certamen ‘Picortos’.

L’edil de Cultura ha afirmat que “es tracta d’una edició especial perquè l’Ajuntament d’Elda assumeix l’organització d’aquest certamen per a perpetuar la seua continuïtat. És un festival que aporta molt a la nostra cultura, és un aparador per a les arts audiovisuals”.

Vidal ha explicat que “enguany l’activitat es desenvoluparà al desembre, amb novetats en els premis perquè augmentem la quantia deixant només un premi de mil euros per a cadascuna de les tres categories. Les projeccions seran en el Teatre Castelar, amb sessions els dissabtes 5 (Curts de All), dimecres 9 (Picortos) i dissabte 12 (Curts d’Ací) de desembre”.

Per part seua, José Montero ha afirmat que “ha sigut un any complicat per a tots per la situació. Enguany, com a novetat, en la gala projectarem els curts guanyadors en les altres dues projeccions, i també comptarem amb un jurat extern a l’Associació perquè no hi haja cap dubte”.

El president de Amav espera que “el Festival siga un èxit, perquè és el 20 aniversari i perquè s’han augmentat l’import del premi, la qual cosa permetrà millorar la qualitat del certamen. Es mantindran premis tècnics, però sense quantia econòmic. La idea és atraure gent a la nostra ciutat perquè és un esdeveniment que compta amb bona afluència de públic, encara que enguany l’aforament del Teatre serà només d’un terç”.