L’organització del trentè Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi ha rebut un total de 993 curts a concurs, dels quals prop del 20% han sigut realitzats per dones. Així ho ha destacat pel sotsdirector del certamen, Javier Pascual, durant una trobada amb les regidores de Cultura, Mayte García, i de Presidència, Rocío Guijarro.

El concurs està obert a la participació de productors i realitzadors de pel·lícules de ficció en format digital, que no superen els 30 minuts de durada. En aquesta trentena edició, més del 99 % les obres han arribat a l’organització del Festival a través de les plataformes digitals Festhome (736), Movibeta (165) i Clic for Festivals (83). Només 9 curts, dels 993 presentats, han utilitzat altres mitjans, com a correu postal o missatgeria.

Com en edicions anteriors, hi ha comunitats que destaquen amb una important presència de curtmetratges en el festival, entre elles Madrid, Catalunya, País Basc i Comunitat Valenciana.

En els 30 anys d’història del Festival de Cinema de l’Alfàs, l’organització ha rebut un total de 7.755 curts a concurs. “Durant les primeres 17 edicions mai va arribar a superar-se la barrera dels 100 curts presentats i és a partir de l’edició 24, en entrar en joc el format digital, quan la recepció de pel·lícules es dispara arribant fins i tot a superar el miler”, ha explicat Javier Pascual, sotsdirector del Festival.

Est és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva, gràcies al patrocini de Nedgia Cegas. El Festival de Cinema de l’Alfàs concedeix un primer premi, dotat amb 5.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.500 euros i un tercer premi d’1.250 euros, a més del Premi del Públic, de 500 euros. També s’atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, adreça i fotografia.

Enguany, com a novetat, el Festival ha creat, en col·laboració amb l’Associació Huellas Borradas de Mujer, un premi al millor curtmetratge dirigit per dones, dotat de 500 euros, que serà triat entre les cintes que competisquen en la secció oficial. En aquesta edició s’han presentat a concurs un total de 180 curts realitzats per dones.

Així mateix, el curt guanyador podrà concórrer als Premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Nacional de Ficció, ja que l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha triat al Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi per a fer la preselecció de candidats.

Un comitè compost per professionals de l’entorn audiovisual i la narrativa porta des de febrer immers en el visionat del miler de curtmetratges presentats, per a determinar a mitjan juny la vintena de títols que participaran en la secció oficial i els que es projectaran en les diferents seccions fora de concurs.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Per a la regidora de Cultura, Mayte García, “és la cita cultural més important de l’any i també la de major promoció i repercussió, des del punt de vista turístic”. Després de 29 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Verónica Forqué, Paco Rabal, Jorge Sanz, Imanol Arias, Maribel Verdú, Ana Belén, Carmen Maura, Pedro Almodóvar, Montxo Armendáriz, Fernando Trueba, José Sagristà, Vicente Aranda, Gracia Querejeta, Luis García Berlanga, Emma Suárez, Eduardo Noriega, Victoria Abril, Julieta Serrano… i així fins a més de 60 actors, actrius i directors es troben entre els homenatjats del Festival de Cinema de l’Alfàs durant les seues tres dècades de vida.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials.

Inclou els nostres hashtags:

#LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda