L’Ajuntament de Sant Joan d´Alacant al costat de l’Associació Viridiana van convocar a l’inici de l’any les bases de participació per a la dinovena edició del Festival de Cinema de Sant Joan d´Alacant. Després de finalitzar el període de presentació de curtmetratges s’ha confeccionat un llistat triat entre els 1040 treballs inscrits, una xifra que de nou torna a batre el rècord de participació marcat l’any passat amb 945 curtmetratges. De tots ells, tan sols 30 han sigut els triats per a optar a portar-se els guardons d’enguany, els quals estan dividits entre la secció oficial, escoles de cinema, animació i temàtica social. Tots ells podran veure’s durant la setmana de projeccions del 3 al 7 de juny a les 20.00 h. a l’Auditori de la Casa de Cultura.

Enguany l’efemèride triada com a motiu d’homenatge en el cartell ha sigut el 80 aniversari de l’estrena de la pel·lícula “El Mag de Oz”. La pel·lícula que Victor Fleming va dirigir en 1939 està repleta d’icones visuals que han servit a l’artista alcoià Fran Gandia per a realitzar un cartell en el qual destaquen la figura de Dorothy (interpretada en el film per Judie Garland), el seu gos Toto, el camí de rajoles grogues i, com no, la Ciutat Esmeralda. El fantàstic Món de Oz donarà motiu a més a concerts, cercaviles i diverses activitats paral·leles que s’efectuaren durant la setmana del Festival en diferents punts del municipi.

Una altra novetat d’aquesta edició és la renovació del jurat. Aquest estarà compost pel periodista Rafa Burgos, la periodista i divulgadora científica Ángeles Gómez i l’escriptora i crítica de cinema Esther Marín. Repeteix el professor de la UMH, Guillermo López. Els quatre són figures destacades dins del sector cultural alacantí i les seues decisions seran les encarregades d’atorgar els premis.

A l’organització li agradaria remarcar que la selecció de curtmetratges, segons les seues bases i les de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques, opta a la participació per part dels guanyadors a la lluita pel Premi Goya en la seua següent edició. La qualitat dels curtmetratges espanyols és una constant i en el Festival de Cinema de Sant Joan d´ Alacant es veurà de nou la millor mostra de cinema espanyol en un format que, per la seua qualitat, no té res que envejar a pel·lícules de major durada.

LLISTAT OFICIAL

ATO SAN NEN de Pedro Collantes

BICHO de Christopher Cartagena

DANS LE NOIR de Silvia Cachafeiro

DE L’AMITIÉ de Pablo García Canga

EL FIN DE TODAS LAS COSAS de Norma Vila

EL OLVIDO de Xenia Grey y Cristina Vaello

ELLA, MUERTA DE FRÍO. YO, CALADA HASTA LOS HUESOS de Elena Tara

FLOTANDO de Frankie De Leonardis

FOREIGNER de Carlos Violadé

GUSANOS DE SEDA de Carlos Villafaina

LA CAZA de Amy Fajardo

CRISIS de Pedro Aguilera y Juan Sardà

LA GUARIDA de Iago de Soto

LA HERENCIA de Felipe Arnuncio

LA NOCHE de Martín Romero

LA NORIA de Carlos Baena

LIMBO de Dani Viqueira

MOROS EN LA COSTA de Damià Serra

MUJER SIN HIJO de Eva Saiz

NO ME DESPERTÉIS de Sara Fantova

NUESTRO AMOR de Mario Fernández Alonso

SEATTLE de Marta Aledo

SOY UNA TUMBA de Khris Cembe

TAHRIB de Gerard Vidal-Cortés

TARO de Dani Rebner

THE DEATH OF DON QUIXOTE de Miguel Faus

TODOS MIS PADRES de Bernabé Rico

UN CUENTO FAMILIAR de José Corral

XIAO XIAN de Jiajie Yu Yan

ZAPATOS DE TACÓN CUBANO de Julio Mas Alcaraz