Un any més, la presentació del cartell anunciador ha donat el tret d’eixida del Festival de Cinema d’Alacant. El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha anunciat el nom de l’artista guanyador de la setzena edició, Antoni Pontí, autor d’una imatge “trencadora i molt suggeridora”, com ha puntualitzat Asencio, que serà l’ànima del certamen.

El responsable provincial ha destacat la creativitat i la qualitat del treball de Pontí, qui ha assistit a l’acte al costat del director del Festival, Vicente Seva. Asencio ha explicat que “és un cartell abstracte i molt dinàmic, amb una representació geomètrica i colorista que simbolitza l’emblemàtic dibuix de l’Esplanada d’Espanya. Per a la Diputació d’Alacant suposa una gran satisfacció recolzar un any més aquest mediàtic esdeveniment que ja és un referent dins del món cinematogràfic i figura en el calendari dels certàmens més rellevants d’Espanya”.

‘Li tourbillon de la vie’ és el títol de l’obra de Pontí, qui ha explicat que correspon a una cançó que cantava Jeanne Moreau en la pel·lícula Jules 6 Jim de François Truffaut i que parlava d’anells que es movien. “És una presentació lliure i cinematogràfica que ofereix moltes interpretacions. Un joc visual amb molt de moviment i diferents punts de vista seguint la línia de l’inconfusible mosaic de l’Esplanada d’Alacant. El patró resultant és la petjada deixada per tot el públic que acudirà al festival”, ha dit l’artista.

Per part seua, Seva s’ha mostrat molt satisfet amb l’alt índex de concurrència en el concurs, que ha rebut més de 300 cartells, i, a més, ha assenyalat que ja estan arribant treballs per a les seccions del certamen. Així mateix, ha explicat que el jurat ha estat compost per un grup d’experts en comunicació i disseny: Manuel Sánchez, Susana Antón, Nacho Platero i Paco Barber.

Nascut a Lleida, on va impartir classes de Disseny Gràfic i d’Estilisme i Fotografia de Moda, Pontí ha participat en les pel·lícules Noa, de Jordi Celma, i Baserca, de Víctor Masip i Óscar Burgos. A més, ha rebut nombrosos premis i reconeixements en destacats festivals com el de Sant Sebastià o el de Màlaga.