Amb la presentació del cartell anunciador del XVII Festival Internacional de Cinema d’Alacant va arrancar ahir el compte arrere per a la inauguració del certamen, que enguany se celebrarà del 23 al 30 de maig. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha fet públic el nom de l’artista guanyador, Alfredo León, la imatge del qual, dinàmica i visual, representa un gran ull.

El treball de Lleó ha sigut seleccionat entre les més de 300 propostes presentades i, tal com ha explicat el director de l’esdeveniment, Vicente Seva, està realitzat amb línies ondulades a manera de paisatge i onatge marí que recorden el traçat de les tessel·les de l’emblemàtic Passeig de l’Esplanada d’Alacant. Es tracta, ha dit Seva, “d’una única icona però amb molta força visual, per a sintetitzar el cinema, qui el veu i la càmera que el captura i projecta. En definitiva, prima la senzillesa gràfica, molta llum i una paleta de colors càlids per a transmetre una cuidada escena entre el que hi ha en la pantalla i el que percep l’espectador”.

Dissenyador gràfic i de pàgines webs, l’artista autodidacta Alfredo León compta amb una dilatada trajectòria de més de vint anys d’experiència com a creatiu. Durant una dècada va desenvolupar treballs com a publicista i actualment és freelance. Ha guanyat més d’un centenar de concursos en tota Espanya, com els més recents del Cartell Bandera de la Petxina de Sant Sebastià (2019) o el Cartell de Fira 2020 de Sant Sebastià, entre altres.

El Festival de Cinema, impulsat per la Dputación d’Alacant, es va crear en 2004 amb l’objectiu de secundar i difondre la cultura cinematogràfica a la ciutat. L’esdeveniment va començar com una mostra de curtmetratges i presentacions de llargmetratges, però ha evolucionat fins a convertir-se en un dels referents de la província. Al llarg de la setmana en la qual se celebra aquesta cita, la ciutat acull diferents activitats relacionades amb el món del seté art. D’una banda, tenen lloc les projeccions de les pel·lícules i curtmetratges que competeixen en la Secció Oficial i, per un altre, s’organitzen propostes paral·leles sobre aquesta disciplina: tallers, concerts, cicles temàtics, projecció de pel·lícules convidades, etc. A més, destaquen les gales d’inauguració i clausura del certamen, en les quals s’entreguen premis honorífics a professionals del cinema.