El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi ha donat a Save the Children tot el recaptat al llarg de l’any amb el seu cicle de Cinema Solidari. En total, el Festival ha aconseguit reunir 3.102 euros amb aquesta iniciativa, que es destinaran a programes d’atenció a la infància migrant a Espanya.

Així ho han destacat aquest matí Paula Dellaroza, responsable d’Aliances Estratègiques i Màrqueting de Save the Children a la Comunitat Valenciana, i Yolanda Carmona, tècnica d’Acció Social, durant una trobada amb el sotsdirector del Festival de Cinema, Javier Pascual. “És la tercera vegada que destinem la recaptació del cicle de Cinema Solidari a Save the Children i ens alegra molt saber que aqueixos diners ajudarà a millorar la situació dels xiquets i xiquetes migrants a Espanya”, ha declarat Pascual.

Espanya és la frontera sud d’Europa i, com a tal, rep l’arribada d’un gran nombre de població migrant i refugiada. Els xiquets, xiquetes i joves que viuen processos migratoris, solos o acompanyats per les seues famílies, es veuen exposats a multitud d’experiències que posen en risc la seua vida i que han d’afrontar. Abandonar sobtadament les seues llars, perdre a sers estimats o ser testimonis de múltiples situacions de violència són experiències que marquen el desenvolupament emocional d’aquests menors i, per açò, és necessari que compten amb l’acompanyament de professionals que els ajuden a processar-los i superar-los.

Des de Save the Children insisteixen que “els qui es troben en una situació més vulnerables són els xiquets i xiquetes que viatgen solos sense l’acompanyament de familiars o cuidadors adults”. En 2017 van ser més de 2.500 els menors no acompanyats que van arribar a Espanya, un 60’4% més que l’any anterior. Save the Children treballa, en coordinació amb altres organitzacions i amb les administracions públiques, per a atendre les necessitats i situacions específiques que viu la infància migrant.

Cicle de Cinema Solidari del Festival de Cinema de l’Alfàs

Des de fa una dècada, el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi ofereix un Cicle de Cinema Solidari que ha aconseguit fer-se un buit en el panorama cultural de la Marina Baixa. Es tracta d’una secció consolidada que permet als amants del Setè Art gaudir del millor cinema d’autor, pel·lícules premiades en els principals festivals de cinema i sempre en versió original subtitulada.

“Agrair als prop d’1.500 espectadors la seua fidelitat, doncs cada dijous la sala s’ha omplert amb una mitjana de 60 persones, sempre per a gaudir de pel·lícules en versió original”, ha destacat Javier Pascual. Per aquest motiu el cicle de Cinema Solidari gaudi de gran repercussió entre els residents d’altres nacionalitats.

El cicle de Cinema Solidari ha recaptat en els seus 10 anys de vida un total de 31.708 euros, que s’han destinat a les organitzacions Mèdics Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Amnistia Internacional, Estels de Colors i Save the Children. Es tracta d’una iniciativa solidària que compleix dos objectius fonamentals. D’un costat, aconseguir que el Festival de Cinema no se cenyisca única i exclusivament a una quinzena del mes de juliol i mantinga un nexe d’unió amb els veïns de la comarca al llarg de l’any, oferint un altre tipus de pel·lícules que difícilment poden veure’s en les sales convencionals. D’un altre costat, divulgar el treball de ONGs involucrades a oferir major qualitat de vida als col·lectius més desfavorits.