El Festival de Cinema i Curtmetratges de l’Alfàs del Pi ha obtingut una subvenció del Institut Valencià de Cultura de 20.000 euros, un important recolzament per a un dels certàmens més consolidats de la província. Una ajuda molt oportuna en coincidir amb el trenta-cinqué aniversari del festival i que com no podia ser d’una altra forma, ha valorat molt positivament l’alcalde, Vicente Arques. “Després d’aquesta subvenció del IVC està el reconeixement al treball ben fet, però també el suport incondicional  a un dels principals reclams turístics del municipi”.
Sens dubte tot un esperó per a afrontar amb il·lusió renovada la celebració, el mes vinent de juliol, d’una nova edició del Festival de Cinema de l’Alfàs. Un dels esdeveniments amb major projecció turística i cultural de tota la província d’Alacant, que ha anat creixent gràcies als suports dels governs locals, provincials i autonòmics, i aqueixa és l’única manera que es mantinga durant molts anys més. Un festival que porta el cinema al carrer durant deu dies, amb activitats paral·leles i per a tots els públics de totes les edats, no sols per als amants del seté art, un festival que ha mantingut la seua identitat i és el resultat de l’esforç d’un ampli equip humà, que ha aconseguit posicionar-lo en un espai propi.
Un festival amb una única secció a concurs, la de curtmetratges, que posa el focus en el foment i la producció audiovisual, la creativitat i el talent amb 8.000 euros en premis. Una secció que avança amb força en  cada edició, i desperta l’interés de visitants i residents, que segueix amb interés els curts seleccionats projectats durant els deu dies de cinema, organitzats pel festival fins a la seua clausura.