El huité Festival Internacional de Cors de l’Alfàs del Pi va aconseguir recaptar un total de 1.200 euros amb el concert solidari d’obertura, que s’han donat íntegrament a AFA, l’Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa.

L’alcalde en funcions de l’Alfàs, Vicente Arques, i la regidora de Relació amb Col·lectius en funcions, Marisa Cortés, han presidit l’acte de donació, al qual han assistit el director artístic del Festival, José Antonio Rubio, la presidenta de AFA Marina Baixa, Garbiñe Mondragón, i la fisioterapeuta de l’associació, Noelia Moreno.

AFA Marina Baixa ofereix des de 1995 informació, orientació i assessorament als familiars i als malalts d’Alzheimer de tota la comarca. També dóna suport psicològic i atenció especialitzada en el domicili. En la seua seu, situada a Benidorm, imparteixen tallers de psicoestimulación cognitiva i cursos de formació, a més d’oferir una gran varietat d’activitats per als seus usuaris, com a musicoteràpia, hort, cuina o gimnàstica.

Els diners donats hui a l’Alfàs del Pi es destinarà a la compra d’una furgoneta adaptada, projecte per al qual porten estalviant quasi 7 anys i que, després de molts esforços, en breu es farà realitat.

El Festival Internacional de Cors de l’Alfàs del Pi destaca pel seu compromís social i pel foment de la integració a través de la música coral. Enguany es van donar cita més de 200 vocalistes d’una vintena de nacionalitats per a fer dos concerts. Un esdeveniment en el qual es veu reflectida la multiculturalitat que caracteritza al municipi.