L’edil de Cultura, Patricia Maciá, juntament amb el director de L’Escorxador, Jose Luis Mas, i Víctor Sánchez, de l’equip Diversa, ha presentat aquest matí la programació d’activitats del Festival LGTBI+ Diversa “Més visibles, més possibles” que s’estan duent a terme des del 24 de maig i duraran fins al 9 de juny. Una vegada més, destaca per la varietat d’estils i formats artístics, oferint 15 esdeveniments de cinema, exposicions, taules redones, presentació de llibres, tallers familiars o actuacions de teatre.

El Festival dóna començament el dissabte 8 de juny amb un pregó a càrrec de l’organització i comptarà amb les actuacions de les Odi, Kika Lorace i Putochinomaricón DJ SET a la terrassa de l’Escorxador CCCE. Dies previs se succeiran diferents activitats en la ràdio, lúdiques i educatives, com la característica gymkana, on cada any el nombre de participants és major; o “Una corona per a Claudia”, musical del moment a Madrid, que acaba la seua 4a temporada en breus en el Teatre Lara.

Per a aquesta X Edició s’amplien les localitzacions on tenen lloc els actes i s’inclou el Centre Cultural Les Clarisses. Igualment, i com a novetat, ha resultat imprescindible incrementar el nombre d’activitats al llarg de l’any. De fet, s’allargarà fins al mes de novembre quan se celebrarà una jornada educativa i cultural amb el CEFIRE dedicada al professorat ajuste a la LGTBIfobia. “Considerem essencial que el professorat estiga format en aquest sentit, ja que són els qui estaran en contacte amb els més joves en els instituts”, ha assenyalat Maciá.

Així mateix, s’ha volgut dedicar un apartat del Diversa a celebrar el lema anual, en aquest cas “Majors sense armaris: història, lluita i memòria”. En aquest sentit, el divendres 7 de juny es projecta el documental “Visibles” d’Enrique Rey amb una posterior taula redona on Federico Armenteros, acompanyat de la Fundació 26 de desembre, comentarà assumptes relacionats amb les persones majors LGTBI. A més parlarà de com s’estan desenvolupant els projectes d’aquesta associació, que l’any passat va celebrar el 40 aniversari de la derogació de la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social.

L’organització insisteix en la importància de realitzar activitats amb el públic familiar. El grup “Amb el meu papà, amb la meua mamà” organitza el taller “Famílies i diversitat” i els assistents pintaran sobre escultures de flors arcoiris. En aquest aspecte, Maciá assenyala que “resulta crucial que des de ben xicotets la cultura LGTBI+ estiga present”.

 

PROGRAMACIÓ

CINEMA

“Carmen i Lola” d’Arantxa Etxevarría

Espai Escènic del CCCE L’Escorxador

Dijous 6 de juny

21.00 hores

Durada: 103 minuts

Entrada gratuïta amb invitació que es recull una hora abans de la projecció en la taquilla del Escorxador.

Carmen és una adolescent gitana que viu en l’extraradi de Madrid. Com qualsevol altra gitana, està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar a tants xiquets com siga possible. Però un dia coneix a Lola, una gitana poc comuna que somia amb anar a la universitat, dibuixa grafitis d’ocells i és diferent. Carmen desenvolupa ràpidament una complicitat amb Lola, i ambdues tractaran de portar cap avant el seu romanç, malgrat els inconvenients i discriminacions socials a les quals han de veure’s sotmeses per la seua família.

 

EXPOSICIÓ

Del 7 al 23 de juny

Sala Lanart

“Políticament incorrecta”

VERA YIN YANG

Inauguració: divendres 7 de juny a les 19.30 hores

VERA YIN YANG ens presenta la seua nova exposició “Políticament incorrecta”.

Una exposició que ens fa mirar cap a tot allò al que no ens atrevim a mirar, però que està ací.

Una exposició que ens parla de la llibertat que existeix a ser diferent, a no tindre por de ser el contrari a la norma, i de la importància de reivindicar el nostre dret a ser lliures.

A través de la pintura, la fotografia i l’art digital, Vera ens presenta un món ple de personatges forts, reivindicatives i que criden llibertat, igualtat i diversitat.

Una exposició en la qual l’artista es despulla i ens mostra les seues “rareses”, i ens parla de la seua visió crítica del món sense por al fet que la titllen de “políticament incorrecta”.

 

PROJECCIÓ DOCUMENTAL + MESA REDONDA

Projecció de “Visibles” (2018) d’Enrique Rey + (in)Visibilitat de les persones Majors LGTBI

Espai Escènic del CCCE L’Escorxador

Divendres 7 de juny

20.00 hores

Durada: 120 minuts

Entrada gratuïta amb invitació que es recull una hora abans de la projecció en la taquilla del Escorxador.

Projecció del documental “Visibles” d’Enrique Rey i xarrada amb Federico Armenteros, president de la Fundació 26 de desembre. Acompanyat d’una persona de la fundació, ens comentarà assumptes relacionats amb els Majors LGTBI i ens posarà al dia sobre com s’estan desenvolupant els projectes de la Fundació.

 

FESTA JO NO SÓC AQUEIXA (Ms Hearthquake – Jandrea)

SULTANA LOUNGE BAR

Divendres 7 de juny

Carrer Sant Pere 9

23.30 hores

 

GYMKANA DIVERSA

Plaza de Santa Isabel i voltants

Dissabte 8 de juny

10.00 hores

Durada: 180 minuts

Inscripcions en festivaldiversa@gmail.com

 

Competició entre equips formats per dues persones entorn de dinàmiques pensades en relació amb el col·lectiu LGTBI+. Les proves es desenvolupen en ple centre d’Elx i transcorrerà per diversos llocs de la ciutat. La parella guanyadora podrà triar entre els dos interessantíssims premis que en aquesta edició estan en joc. I serà per a la millor de les millors!

 

AMB EL MEU PAPÀ, AMB LA MEUA MAMÀ

Taller ‘Famílies i Diversitat’ + Pintura sobre escultures de flors arcoiris

Amb el meu papà

Amb la meua mamà

Amb les meues mamàs

Amb els meus papàs

Sala Plàstiques i Sala Imatge del CCCE L’Escorxador

Dissabte 8 i diumenge 9 de juny

11.00 hores

Tallers gratuïts amb aforament limitat.

Impartits per Begoña García, Llicenciada en Belles arts i

professora, i per Trinidad Pérez Beltrán, Dissenyadora Industrial

 

Sol·licita les teues places gratuïtes des de les 8.00 h. del dilluns corresponent a la

setmana en què es realitza cada taller en arteparaelche@gmail.com

A través d’un joc audiovisual interactiu aprenem a veure la diversitat de famílies en el nostre entorn.

En el taller pintem els ‘ninots’ de flors arcoiris de l’artista japonés contemporani Takashi Murakami per a la Foguera de Sant Joan de Escorxador CCCE.

 

TEATRE MUSICAL

La Corona produccions presenta “Una corona per a Claudia”

Espai Escènic del CCCE L’Escorxador

Dissabte 8 de juny

20.00 hores

Durada: 80 minuts

Entrada gratuïta amb invitació que es recull una hora abans de la funció en la taquilla del Escorxador.

Les vides d’un grup d’amics canvien quan coneixen a Claudia, una jove florista la forma de la qual de veure el món aconsegueix que els altres agafen les regnes del seu futur. Emprenen així un viatge en el qual descobriran el valor de l’amistat, les pors en les relacions amoroses, la importància d’acceptar la realitat sense deixar de perseguir els somnis i la mort com a veritat que ens recorda que el temps és limitat.

 

PREGÓ + FESTA INAUGURACIÓ

Kika Lorace + Les Odi + Putochinomaricón DJ set

Terrassa del CCCE L’Escorxador

Dissabte 8 de juny

22.00 hores

Durada: 240 minuts

Entrada gratuïta amb invitació que es recull una hora abans de la funció en la taquilla del Escorxador.

Kika Lorace. Travestí, DJ, cantant.

Les Odi. Elles diuen que criden opinions molestes; són directes i violentes, impertinents i sorolloses. Enfront de productes blancs i vendibles, elles vénen a muntar el xou.

Putochinomaricón DJ set. Punxarà hits amb els quals la gent embogeix i cançons que són autèntics himnes reivindicatius per a les noves generacions

 

FESTA @FANGORIA (Channing dj)

SULTANA LOUNGE BAR

Carrer Sant Pere 9

Dissabte 8 de juny

23.30 hores

 

ESPECTACLE FAMILIAR

Marisela Romero

La Glorieta

Diumenge 9 de juny

11.00 hores

Durada: 60 minuts

Cuentacuentos sobre la diversitat per a xiquets i xiquetes i majors.

 

PRESENTACIÓ LLIBRE

Menys drama, més banana (activisme amb sentit de l’humor) de José Mola

Claustre de les Clarisses

Diumenge 9 de juny

19.00 hores

Durada: 60 minuts

Entrada gratuïta limitada a l’aforament del Claustre

Presentació del llibre Menys Drames, Més Bananes en el qual s’aborden diferents aspectes de l’àmbit LGTBI, des del més frívol pel cap alt seriós, però tot amb tractat i explicat sota un punt de vista optimista i molt divertit

 

RECITAL POÈTIC

AORTA sobre ROJO

A càrrec de Matías González Pinos, Esther Abellán, Adrián Rodríguez, Roberto Rodríguez, Encarnación Vinal i Tony Guilabert

Capilla de les Clarisses

Diumenge 9 de juny

20.00 hores

Durada: 60 minuts

Entrada gratuïta limitada a l’aforament de la Capella

 

D-VALENTS (Fent aules DIVERSES)

Del 30 d’abril al 28 de maig

Diversos instituts + Comissió de Festes Palmerars

 

DURANT TOTA L’EDICIÓ

Llibreria Ali i Truc

Exposició de llibres de temàtica LGTBI+