El Festival Internacional de Ficció Criminal Alacant Noir va tancar, el diumenge 26 de setembre, la seua primera edició després de quatre dies d’intensa activitat en els quals han participat més de trenta autors i s’han desenvolupat quasi una vintena d’activitats.

El festival ha oferit trobades amb autor, taules redones, signatura de llibres, tallers i un esdeveniment infantil repartits en tres espais emblemàtics de la ciutat: el MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant), el Palau el Portalet (LAB15) i el Museu d’Aigües. Pous de Garrigós.

Aquesta iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, el Patronat de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant i el Patronat de Turisme de la Costa Blanca amb la col·laboració d’Aigües d’Alacant, ha conclòs amb un balanç molt positiu i el suport dels autors participants i el públic que ha acudit a les seues activitats.

“Alacant Noir” ha atorgat tres Premis a la millor novel·la 2020 en aquesta primera edició, els guanyadors i els finalistes de la qual són en les seues tres categories han sigut: Premie Costa Blanca: Elia Barceló per “La noche de plata”, Finalista Costa Blanca: Blas Ruiz Grau per “No robarás”; Premi Nacional: Marta Robles per “La chica a la que no supiste amar” , Finalista Nacional: Graziella Moreno per “El salt de l’aranya”; Premi Internacional: Joel Dicker per “El enigma de la habitación 622”, Finalista Internacional: John Banville per “Snow”.

Aquest festival, que ha comptat amb diverses figures representatives de la ficció criminal en tots els seus vessants, tanca la seua primera edició amb un balanç molt positiu d’acolliment de públic, mediàtic i institucional.

Tant les Jornades Costa Blanca que han oferit tallers en el Palau El Portalet, com el taller infantil desenvolupat en el Museu d’Aigües. Pous de Garrigós, han completat les seues places. Per la seua part les Jornades Alacant Cultural City desenvolupades en MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant), han comptat amb un fort suport en totes les seues sessions.

Del 23 al 26 de setembre, Alacant Noir ha pres el pols a l’activitat cultural alacantina amb un resultat molt favorable per a les pròximes edicions col·locant la ciutat en el mapa dels més de cinquanta festivals literaris de gènere negre que se celebren a tot el món.