El dijous 23 de setembre arranca la primera edició del Festival Internacional de Ficció Criminal Alacant Noir amb més de trenta autors participants i quasi una vintena d’activitats gratuïtes amb entrada lliure durant totes les jornades.

Un esdeveniment únic que es desenvoluparà del 23 al 26 de setembre amb diferents activitats culturals situades en emblemàtics llocs com el Museu d’Art Contemporani i el Palau del Portalet (LAB15) o el Museu d’Aigües. Pous de Garrigós, i en el qual es donaran cita els autors més representatius del panorama literari contemporani internacional, que poden consultar-se en la web: www.alicantenoir.com

Totes les activitats del programa són gratuïtes i limitades a l’aforament de les sales. El festival posa a la disposició del públic la possibilitat d’assegurar la seua plaça en qualsevol de sessions a través d’inscripció per correu electrònic. Per a les activitats que es desenvolupen en el MACA: actividades@alicantenoir.com i per als tallers que tindran lloc en el Palau del Portalet o Museu d’Aigües. Pous de Garrigós: talleres@alicantenoir.com .

A més, els autors participants en cadascun de les trobades o taules redones signaran les seues obres en finalitzar cada activitat a tots aquells que acudisquen amb el seu exemplar.

Alacant Noir atorga tres Premis a la millor novel·la 2020 en aquesta primera edició, els finalistes de la qual són en les seues tres categories: Elia Barceló i Blas Ruiz Grau en la categoria Costa Blanca; Marta Robles i Graziella Moreno en la categoria Nacional; i John Banville i Joel Dicker en la categoria Internacional. Durant l’esdeveniment Alacant Noir es donaran a conéixer els guanyadors del certamen.

Així mateix, s’han donat a conéixer els nous talents alacantins seleccionats d’entre més de seixanta sol·licituds, que participaran en una de les taules literàries i la projecció de les quals incideix directament en la visibilitat d’escriptors novells de la terra: Altea Cantirer, JM Ferri i Luis Sala Miquel.

Un festival literari exclusiu en el qual tindran cabuda trobades, entrevistes, conferències, taules redones, tallers i activitats externes amb gran varietat de continguts, que podran atendre’s de manera presencial i que es retransmetran en streaming a través dels canals del festival, web i xarxes.