Villena celebra la seua 30 edició del Festival de Folklore, que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre, després d’un any en blanc a conseqüència de la situació de pandèmia viscuda des de 2020.

Aquesta edició, que celebra les tres dècades de vida d’aquest festival, convertit en referent provincial comptarà amb grups nacionals, davant la complexa situació a l’hora de convidar grups d’altres països.

El Festival de Folklore comptarà amb el Grup Municipal de Cors i Danses de Torre de la Mar (Màlaga), que arribaran a Villena el dissabte 18 de setembre per a fer-nos arribar el seu folklore en les dues gales del festival.

A més, per primera vegada en els trenta anys de vida del festival de folklore s’incorpora a la programació una colla de dimonis que realitzaran un correfoc, acompanyats per la música tradicional de dolçaina i tabalet.

La Colla de Dimonis Enroscats de L´Alcudia tenia prevista la seua actuació el passat 18 de març de 2020, just uns dies després que esclatarà la pandèmia, que no va poder realitzar-se. Per aquesta raó, s’ha tornat a programar aquesta activitat de cultura d’arrel, molt arrelada a les comarques de la Comunitat Valenciana i del sud de Catalunya, i s’incorpora ara al festival tenint en compte que les peces musicals que acompanyen al correfoc formen part de la memòria i la cultura col·lectiva valenciana. El correfoc eixirà de la Plaça de Santiago i discorrerà per diversos carrers del centre històric per a acabar en la Plaça de Biar.

Desfilada inaugural

Com en anys anteriors, a més de l’obertura del festival el divendres 17, el dissabte a les 19.00 hores tindrà lloc la desfilada dels grups participants, des de la Plaça de Santiago fins a l’esplanada del Teatre Chapí, on té lloc la recepció oficial als grups participants per part de la Corporació Municipal.

A continuació, se celebrarà la primera gala del festival en el propi teatre, que enguany es realitza en dues parts participant en primer lloc el grup de Torre de la Mar i a continuació el Grup de Danses de Villena.

La gala del diumenge, que tradicionalment es realitzava en la pineda del Santuari de les Virtuts, tindrà lloc enguany en el boulevard Maestro Carrascosa. Aquesta sessió del festival tindrà lloc a les 12.00 del migdia.

L’accés per a la gala del diumenge és gratuït, amb seient preasignado. Mentre que l’entrada per a la sessió del dissabte té un preu de dos euros. Les localitats poden obtindre’s en les taquilles del teatre Chapí.

Tota la informació en www.kakv.com