En breu es podrà gaudir de la XXII edició del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’, organitzat per l’Associació de Guitarristes Música Oberta, que se celebrarà a Elx del 4 al 6 de setembre. No obstant això, a causa del COVID-19 i les dificultats de desplaçament que està suposant, l’organització del certamen s’ha vist obligada a substituir el primer dels concerts. D’aquesta manera el jove guitarrista Luís Alejandro García, guanyador del Certamen Internacional José Tomàs de Petrer 2019, serà reemplaçat per el ‘Duo Atles’, format pel guitarrista Dimitri van Halderen i la violoncel·lista Beatriz Serrano. Ells seran els encarregats d’obrir el festival el pròxim 4 de setembre a les 21.00 hores a la Sala Cultural La Llotja.

El ‘Duo Atles’ està especialitzat en obres originals, encara que també compten amb algunes transcripcions en el seu repertori. En aquesta ocasió interpretarà un concert dedicat al guitarrista Julian Bream, que comptarà amb una primera part de guitarra sola i una segona part de violoncel i guitarra. Julian Bream va morir el 14 d’agost d’enguany i ha sigut indubtablement un dels més grans guitarristes del segle XX. Inspirat per Andrés Segòvia, Bream es va involucrar en el camí del seu instrument predilecte amb una passió que solament va ser igualada pel gran guitarrista andalús que va ser el seu ídol. Dimitri i Beatriz faran un recorregut per la seua vida interpretant algunes obres representatives del repertori de l’intèrpret anglés.

La resta del programa, d’aquest atípic XXII Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’, es manté segons el que es preveu. D’aquesta manera el dissabte 5 serà el torn de QuarteTomás, una agrupació formada per quatre destacats guitarristes, alumnes del mestre José Tomás, al qual dóna tribut el nom: Rodríguez Mendes, Marco Smaili, Francisco Albert Ricote i Pepe Payá. L’última actuació tindrà lloc el diumenge 6 i serà a càrrec de Du-Duet, el duo guanyador de de el Concurs de Música de Cambra d’Elx en 2019, format per Laura Rausell i Rodrigo Herrero.

Tots els concerts es realitzaran a la Sala Cultural La Llotja, a les 21.00 hores amb aforament limitat. L’entrada serà gratuïta, però serà necessària una invitació que s’ha de sol·licitar al correu info@festivaldeguitarra.com. Es donaran dues invitacions per persones, sempre que justifiquen que resideixen en el mateix habitatge. Així mateix, en les tres actuacions del festival s’aplicaran fidelment els protocols marcats per l’autoritats sanitàries. Tot amb l’objectiu de gaudir d’una manera segura de la música i especialment de la guitarra.