La presentació oficial de la XXII edició del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’, organitzat per l’Associació de Guitarristes Música Oberta, que se celebrarà a Elx del 4 al 6 de setembre ha comptat amb la presència de Marga Antón, regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Elx, i d’Iván Lledó, director del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’. En aquesta nova i inusual edició cal destacar el canvi de dates i la cancel·lació de les classes magistrals i els concursos fins l’any vinent. La crisi sanitària provocada pel COVID-19 ha afectat el normal desenvolupament del certamen, que, malgrat els contratemps, comptarà amb un gran nivell en les tres actuacions programades.

Durant la presentació Marga Antón ha manifestat que per a l’ajuntament la seguretat és una prioritat. Per aquesta raó els concerts es realitzaran a la Sala Cultural La Llotja, “d’aquesta manera garantim que hi ha disponibilitat de places perquè puguen gaudir del certamen els amants de la guitarra” ha destacat la regidora. A més, l’edil ha assenyalat “l’important és que poder gaudir d’aquest apassionant festival”.

Per part seua, Iván Lledó s’ha mostrat especialment agraït pel suport del consistori il·licità, al mateix temps que ha assenyalat que “és un compromís cultural el que tenim amb la ciutat d’Elx, per aquesta raó valia la pena mantindre el festival, encara que anara de manera reduïda”.

Tres actuacions de qualitat

El jove guitarrista Luís Alejandro García, guanyador del Certamen Internacional José Tomàs de Petrer 2019, serà l’encarregat d’obrir el festival el divendres 4 de setembre. El dissabte 5 serà el torn de QuarteTomás, una agrupació formada per quatre destacats guitarristes, alumnes del mestre José Tomás, al qual dóna tribut el nom: Rodríguez Mendes, Marco Smaili, Francisco Albert Ricote i Pepe Payá. L’última actuació tindrà lloc el diumenge 6 i serà a càrrec de Du-Duet, el duo guanyador de de el Concurs de Música de Cambra d’Elx en 2019, format per Laura Rausell i Rodrigo Herrero.

En relació a les actuacions el director ha destacat que “l’actuació de Luís Alejandro serà un concert temàtic, titulat ‘Ressons de lletres i danses’, dedicat a unir la literatura a través de la música de la guitarra”. A més, Iván Lledó ha avançat que el concert del quartet QuarteTomás “serà entretingut i divertit” i ha destacat la gran qualitat del Du-duet, els joves guanyadors del concurs de cambra de l’any passat.

Tots els concerts es realitzaran a la Sala Cultural La Llotja, a les 21.00 hores, amb en-trada lliure i aforament limitat. L’entrada serà gratuïta, però serà necessària una invitació que s’ha de sol·licitar al correu info@festivaldeguitarra.com. Es donaran dues invitacions per perso-nas i han de complir el requisit de residir en el mateix habitatge.