Com ja es va avançar fa unes setmanes, “a Petrer continuarem gaudint de la música de guitarra durant el mes de juliol, alguna cosa que per a nosaltres és important tenint en compte que molts festivals han hagut de suspendre, però nosaltres hem fet un esforç per mantindre’l”, ha destacat el regidor de Cultura, Fernando Portillo que conjuntament amb el director del Festival, Pepe Payá, han avançat alguns dels detalls de l’edició d’enguany.

Així, el Festival de Guitarra José Tomás – Villa de Petrer, que, com ja es va avançar, limitarà els seus dies de celebració del 16 al 25 de juliol, es durà a terme “complint amb totes les exigències i mesures que requereix la nova normalitat”, segons ha apuntat Portillo. Entre les mesures més importants, Cultura adoptarà totes indicacions d’higienització i desinfecció prèvia dels espais; limitarà els aforaments de les actuacions, assegurant la distància de seguretat entre cadires i establint controls d’accés; i, establirà el sistema d’adquisició d’entrada prèvia, personal i instransferible, per a controlar els aforaments i “tindre a tots els assistents identificats i amb número de telèfon de contacte per si fera falta facilitar-li-ho a Salut Pública”, ha assenyalat el regidor que ha avançat que s’està considerant la possibilitat de fer-ho a través de la plataforma habitual instanticket.es.

A més, donada la nova situació, l’organització del festival i la regidoria de Cultura han optat per nous escenaris, alguns tan emblemàtics com l’esplanada del Castell-fortalesa. També el pàrquing de les Escoles Graduades, la parròquia de Sant Bartolomé, les ermites, en les quals encara s’estan estudiant les possibilitats d’aforament; i els parcs 9 d’Octubre i El Campet.

Per part seua, Pepe Payá, director del festival, ha destacat que “farem un format híbrid amb dos formats: els espectacles en viu i retransmissions on-line via streaming”, amb la intenció de retransmetre en directe totes les actuacions del festival.

Quant a la programació d’aquesta edició, mancant concretar xicotets detalls, el director l’ha qualificada com una “programació molt variada”, que arrancarà amb un concert d’inauguració el dijous 16 de juliol carregat de simbolisme perquè tots seran artistes de Petrer, acompanyats de l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia. La programació també contempla a guitarristes habituals en el festival de Petrer, com Margarita Escarpa, Marcos Socías, Fernando Espí o Pedro Mateo González, entre altres; i música de molts estils i fusió com a flamenc i tango, un homenatge als Beathles, etc. I, com a concert de clausura, el conegut actor Alberto Sant Joan i Fernando Egozcue amb “Molt més que dos”.

Cal recordar que, com ja es va avançar fa unes setmanes quan es va confirmar la celebració de l’edició de 2020 i el trasllat de EuroString Competition a 2021, l’organització del festival i l’Ajuntament de Petrer han apostat per posposar en bloc les actuacions previstes per a enguany per a l’edició de 2021, en agraïment al compromís dels artistes amb el Festival de Petrer.

En els pròxims dies, una vegada tancats tots els detalls i concretats els nous espais dels concerts, es donarà a conéixer la programació detallada.