El regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, i el saxofonista Enric Peidro han presentat la cinquena edició del Festival de Jazz de Dénia que se celebrarà als jardins de la finca Torrecremada les nits del 1, 8 i 22 d’agost. Peidro, director artístic de l’esdeveniment, ha subratllat que el festival manté la seua línia de programació, amb la participació de músics de jazz clàssic, “un estil que li confereix un caràcter singular”; un ampli programa d’activitats paral·leles els dies de concert, “que seran gratuïtes per a qui dispose d’entrada per als concerts”; i un caràcter popular que s’estén també al preu de les entrades, “el mateix des de fa cinc anys”, fixat en 12 euros si la compra és anticipada (online en Instanticket o en els punts de venda habilitats a les botigues Ale-*Hop de Marqués de Camp i el centre comercial Portal de la Marina, a casa Benjamí, en Ok Sofàs i a l’hotel Chamarel) i 15 euros per concert si s’adquireixen en taquilla.

El V Festival de Jazz de Dénia arranca l’1 d’agost amb un concert de The International Classic Jazz All Stars, “un grup de músics internacionals que són un referent en el seu instrument”, liderat pel trombonista nord-americà Donen Barrett. La formació està realitzant una gira per Espanya durant el mes de juliol, incloent cites destacades del panorama nacional com el Festival de Jazz de Sant Sebastià, abans de recalar a Dénia per a inaugurar el festival. Al costat de Barret, actuaran en l’escenari de Torrecremada l’australià Nicki Parrot (contrabaix i veu), el bateria alemany Michael Keul, el pianista britànic Richard Busiakiewicz i el mateix Enric Peidro.

El 8 d’agost, la vocalista Jessie Gordon actuarà acompanyada de Sergio Albentosa a l’òrgan Hammond, Simone Zaniol a la bateria i Mark Turner a la guitarra.

 Olivier Franc Saxophone soprano

Olivier Franc Saxophone soprano

I tancarà aquesta edició de Jazz Dénia el 22 d’agost el saxo soprano francés Oliver Franc, tocant temes de Sidney Bechet. Li acompanyaran el seu fill, el pianista Jean Baptiste Franc i altres convidats que Peidro no s’ha aventurat a revelar hui, a l’espera d’una confirmació, encara que sí ha avançat que es tracta de grans músics.

Tots els concerts estan programats a les 23 hores, encara que el públic podrà accedir al recinte a partir de les 20.30 hores i gaudir del servei de sopars i begudes en barra disponible.

Activitats paral·leles

Aquests tres dies de concert s’han programat activitats paral·leles, com les actuacions de jazz a peu de carrer per Marqués de Camp i altres vies del centre de la ciutat previstes al matí, d’11 a 12.30 hores, o el cicle Vermut&Jazz a l’hotel Chamarel, una proposta per a l’hora de l’aperitiu que ha programat concerts del Randy Greer trio (1 d’agost); el trio del saxofonista Simon Taylor (8 d’agost) i el trio que lidera el saxofonista Russ van der Berg (22 d’agost). L’entrada a les sessions serà gratuïta per als qui presenten l’entrada al festival.

També són d’accés gratuït presentant l’entrada als concerts de Torrecremada les classes de ball lindy hop que s’impartiran a la Casa de Cultura de Dénia els tres dies de concert, entre les 17.45 i les 20 hores.

L’1 d’agost, els professors Nacho Muñoz i Indira de Miguel, de l’Escola Tripijoc de Múrcia, oferiran dues classes d’iniciació. El 8 d’agost, l’argentí Gastón Fernández, de l’escola Big Mama Swing de Madrid, impartirà una classe d’iniciació i una altra multinivell, igual que faran Carla Saz i Miguel Cozar, de l’escola Black Bottom de València, el dia 22.

Per a participar en les classes, que tenen l’aforament limitat a 40 persones per sessió, és imprescindible sol·licitar el formulari d’inscripció en el correu electrònic deniajazzfestival@gmail.com.

El cartell que il·lustra aquesta cinquena edició del Festival de Jazz de Dénia és obra de l’artista plàstic Nacho Muñoz Cano.