L’Auditori de la Diputació d’Alacant acollirà del 14 al 25 de setembre una nova edició del Festival de Música Contemporània amb un homenatge a Óscar Esplá i encàrrecs a compositors locals interpretats per ADDA Simfònica. La venda d’entrades ja està disponible, tant en pàgina web del ADDA com a través de Instanticket.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “des de l’Auditori s’ha volgut organitzar de nou aquest important cicle, el més gran que s’ha fet mai, per a posar en valor als compositors alacantins que formen part de la història de la música contemporània. Seran nou concerts que ens permetran redescobrir les partitures d’Óscar Esplá i donar protagonisme a noms tan rellevants com Ximo Cano, Jose V. Egea o Jesús Mula, a qui se li rendirà un sentit homenatge enguany per tot el que ha fet per la música alacantina”.

El Festival Contemporáno 2021 oferirà la integral de l’obra pianística del mestre Óscar Esplá, al costat de peces d’altres autors, i obrirà les seues portes el dimarts 14 de setembre amb “Redescobrint la música d’Óscar Esplá” a càrrec de Pedro Carboné. El dimecres 15 s’oferirà “Óscar Esplá i el somni musical d’una generació” amb Marisa Blanes, i el dijous 16 “Crepúsculum”, amb Carles Marín al piano i Josep Puchades a la viola.

L’homenatge al compositor alacantí continuarà el divendres 17 amb els pianistes Jesús María Gómez, Pedro Mercado Isidro i Alberto Picó Soriano –professor i estudiants diplomats del Màster en Interpretació i Investigació musical del CSMA-, que interpretaran “Óscar Esplá i les seues influències”. Mentre que el dissabte 18 serà de la mà de Ricardo Descalzo i “Músiques Nocturnes”, i el diumenge 19 amb Marta Espinós i “Esplá & Cía. Una generació irrepetible al piano”.

D’altra banda, també el diumenge tindrà lloc la posada en escena de #OccupyYourSerlf, un projecte a cavall entre la música de nova creació i altres àmbits com la performance o la intervenció en espais públics. Alberto Bernal & Frames Percussion, en col·laboració amb ENSEMS, duran a terme aquesta actuació que es desenvoluparà en quatre falses llars des dels quals realitzaran diferents accions al llarg de tot el dia.

El dimarts 21 de setembre Monastrell Ensemble oferirà un concert a càrrec d’Ana Mª Alcaraz (flauta), Pedro Herrero (oboé), Francisco José Fernández-Vicedo (clarinet), David Baixauli (fagot), Eduardo Gabriel (trompa) i Jesús Gómez (piano).

Finalment, el dissabte 25 la clausura serà a càrrec de l’orquestra ADDA Simfònica que, amb Josep Vicent al capdavant, interpretarà Stravinski i noves músiques d’Alacant, amb peces de Ximo Cano, J.V. Egea i Etnacila, de Jesús Mula, músic alacantí de prestigi i patró del ADDA mort enguany.