El festival de titelles “Las Cruces”, la segona proposta de la campanya ‘KAKV Estival’, donarà principi el dimarts 3 d’agost i es prolongarà fins al dijous 5 d’agost. La programació es compon de sis espectacles gratuïts per a tots els públics i un taller dedicat a la construcció i ús de susurradores per a famílies.

El festival manté la mateixa ubicació de la passada edició, en la qual a causa de les mesures anti COVID-19 es va traslladar des de la plaça de San Crispín, fins al col·legi Joaquín María López, en la mateixa zona de les Creus, els espais oberts d’aquest recinte ofereixen millors condicions de visionat i de caràcter sanitari.

Un programa variat i atractiu

Com és habitual en les edicions anteriors, el festival de titelles “Las Cruces” planteja una oferta diversa, tant en tècniques, temàtiques i origen de les sis companyies que intervenen. Es muntarà un xicotet escenari en l’entrada del col·legi que acollirà els tres espectacles de xicotet format de les set de la vesprada, mentre que l’escenari de major grandària serà muntat en la pista esportiva del centre i en ell es representaran els espectacles de major format a les deu de la nit.

La companyia granadina “Siesta teatro” serà l’encarregada d’obrir el festival el dimarts 3 d’agost a les 19.00h amb un espectacle de titelles de guant ple d’humor titulat “Punchinelis”. Aqueix mateix dia a les 22.00h tindrem l’oportunitat de gaudir del viatge a través de la selva de “El elefantito”, una creació de la companyia ““La canica teatro”” premiada com a millor espectacle de titelles en la Fira Europea de Teatre per a Xiquets i Xiquetes (FETEN) en 2006.

El dimecres 4 d’agost serà un dia molt intens dins de la programació del festival, ja que s’oferiran 3 alternatives. A les 17.30h es durà a terme un taller de construcció i ús de susurradores per a famílies a càrrec de la companyia “La Perla Teatre”, mentre que a les 19.00h la mateixa companyia teatral oferirà “Cuentos que trae el viento”, una col·lecció de contes inspirats en la tradició oral xilena que durà a terme l’actriu Alejandra Hurtado. Per a finalitzar el dia, a les 22.00h tindrem el plaer de presenciar les aventures i la història de superació de “El gran naranjito”, una producció de “La repera teatro”.

El dijous 5 d’agost a les 19.00h, la companyia catalana “Pea green boat” ens presentarà “Gnoma”, un espectacle on l’acceptació de les diferències és la pedra angular. Finalment, el fermall d’or al festival el posarà “Proyecto caravana” a les 22.00h amb la seua peça “Versos en tu ventana”, on l’humor i la rima seran els grans protagonistes.

L’accés a tots els espectacles és gratuït amb butaca preasignada. Les entrades poden sol·licitar-se en la pàgina web de la Casa de la Cultura www.kakv.com