Dissabte que ve 9 de juliol, dins de la programació del Festival Estiu de Músiques, la Plaça de l’Ajuntament albergarà un espectacle que posa en escena a més de 160 músics i un grup de rock, estrenyent la relació entre la música clàssica i la música moderna.
“Concert per a Banda Simfònica i grup de Rock” és una de les obres més ambicioses i conegudes de Jon Lord (teclista de Deep Purple).
Els primers experiments de fusió d’orquestra/banda i grup de rock es troben en cançons com Yesterday o Eleanor Rigby de The Beatles i Anthem de Deep Purple, encara que més endavant ha sigut utilitzada per bandes com Metallica, Pink Floyd, Mike Oldfield, Alan Parson Proyect o Gènesis, entre altres.
L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha volgut «animar a tots els amants de la música a acudir a aquesta cita única, que permetrà gaudir de dos gèneres musicals a priori oposats i que s’uniran per a delit dels assistents».
La primera interpretació en directe va ser el 24 de setembre de 1969 en el Royal Albert Hall, al costat de la “Royal Philharmonic Orchestra” de Londres, Deep Purple, tots ells sota la direcció del mestre Malcom Arnold.
La banda i els seus músics, fora de la seua zona de confort, participen d’un espectacle que conjuminen dos estils en un concert fora del comú.
Amb aquest espectacle es pretén trencar els estereotips i posar en valor el potencial de les agrupacions musicals, acostant-les al públic i demostrant la seua qualitat i versatilitat.
Les invitacions poden adquirir-se en https://www.eventbrite.es/