El Festival Flamenc Mediterrani d’Alacant, de Fundació Mediterráneo, rep en la seua VI edició, que se celebrarà del 13 d’octubre al 25 de novembre, als referents del cante Mayte Martín i María Terremoto, als balladors Eduardo Guerrero i Patricia Guerrero i a l’humorista Juan Luis Cano, que actuaran en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
El certamen arrancarà el dijous 13 d’octubre amb una conferència sobre fotografia i flamenc, a càrrec del director del Festival Flamenc Mediterrani, Javier Serrano. Tot seguit, s’inaugurarà es farà públic la fallada de les instantànies guanyadores del Premi de Fotografies Flamenca i s’inaugurarà l’exposició que reuneix les 20 millors presentades a concurs.
Després d’això, el mateix dijous 13 d’octubre, actuarà el cantaor Manuel Cuevas Fill, Manuel Cuevas, guanyador en els pals de Malaguenyes i Cantes Murcians en el Festival Cante de Les Mines 2022 i premi especial Cantaors Joves en l’edició de 2021.  Aquesta actuació anticipa la col·laboració que Fundació Mediterráneo i el certamen de la Unió han tancat per als pròxims anys. L’entrada per a tots els esdeveniments del dia 13 serà gratuïta, prèvia reserva d’invitacions.
María Terremoto, guanyadora del Giraldillo Revelació en la Biennal de Sevilla en 2016 i ja consolidada als seus 22 anys, presentarà el seu espectacle “Flamenc” el divendres 14 d’octubre.
Terratrémol és una cantaora de Jerez provinent d’una de les grans sagues del flamenc, filla de Fernando Terremoto i neta de Terratrémol de Jerez. A penes superada la vintena, aquesta jove ha revolucionat el panorama flamenc, domina perfectament estils com la soleá, la buleria, el fandango o les cantiñas, encara que té la mirada posada en el present i és una artista del nou mil·lenni.
El 22 d’octubre serà torn per al ballador gadità Eduardo Guerrero, que presentarà “Faro”, un espectacle creat especialment per a una gira molt particular que va recórrer alguns fars d’Espanya. L’obra no posseeix guió argumental, sinó que és un fluir de diversos pals flamencs i versions de cançons mítiques. La sòbria i blanca escenografia dona tot el protagonisme al color del vestuari i a les esveltes i elegants coreografies.
Eduardo Guerrero ha sigut guardonat recentment amb el Premi Lorca de Flamenc 2022, un dels grans assoliments de la seua carrera marcada pel seu ball avantguardista i trencador amb el qual ha trepitjat escenaris de tot el món
La resta de la programació del Festival Flamenc Mediterrani continuarà el dissabte el 5 de novembre amb la conferència-espectacle de Juan Luis Cano, de Goma-escuma. El 12 de novembre actuarà Mayte Martín, amb el seu espectacle “Dejà Vu”, mentre que la balladora i Premi Nacional de Dansa Patrícia Guerrero tancarà el Festival el divendres 25 de novembre.
El Festival Flamenc Mediterrani celebrarà la seua VI edició del 14 d’octubre al 26 de novembre de 2022, en les seus de Fundació Mediterrani d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) i de Múrcia (C/Escultor Nicolás Salzillo, 7). Les entrades per als espectacles es poden adquirir en taquilla i a través de la plataforma Entrades al teu abast. També es pot adquirir un abonament que, per 100 euros garanteix entrada per als sis espectacles, passe per al cicle del documental i accés assegurat a la resta d’esdeveniments programats dins del certamen.
El Festival de Flamenc Mediterrani és una proposta de Fundació Mediterráneo per a acostar la cultura del Flamenc a les ciutats d’Alacant i Múrcia i poder ser una referència cultural que permeta vincular a la Fundació amb el potencial del Flamenc com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.