El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha manifestat que el seu departament ha tancat la programació de la XXXIV edició del Festival Internacional de Titelles (Festitíteres), que enguany concentra la major part dels seus esdeveniments en el centre cultural Cigarreras. Manresa ha explicat que el festival ofereix 17 actuacions i una conferència. Pel fet que algunes de les obres es programen amb diverses passades, l’organització de Festitíteres posa a la disposició del públic 25 esdeveniments.

El festival contempla actuacions de lliure aceso i de pagament, amb entrades a 6 o 7 euros.

Festitíteres 2021 inverteix en l’organització de la seua programació un total de 55.000 euros, que aporten la regidoria de Cultura, EDUSI Alacant a través dels fons Feder i la Diputació provincial.

Mostra de Teatre amateur

A més de les obres de titelles, el festival compta amb quatre tallers que s’han desenvolupat en el present curs en els centres Pla-Carolines, Sant Roque i Sant Rafael, els alumnes i les alumnes del qual han treballat en l’elaboració de les figures, guions de les obres, decorats i altres. Aquests menors seran els que protagonitzen les representacions de quatre peces, que conformen l’apartat del festival denominat Mostra de Teatre Amateur. La posada en escena d’aquestes obres de creació infantil s’efectuarà els dies 1, 2 i 3 de desembre a la sala de Cigarreras denominada Caixa Negra.

Grups i companyies

El festival Festitíeres es fa realitat en la present edició gràcies a les actuacions d’11 grups d’àmbit nacional i internacional, més els tres infantils. Alguns d’aquests artistes del teatre amb titelles procedeixen de l’Argentina, Grècia o Dinamarca, a més de diversos punts d’Espanya.

El regidor de Cultura convida al públic fidel de Festitíteres al fet que torne a gaudir d’aquest teatre en xicotet format on els titelles són els protagonistes de les històries. Manresa ha explicat que el programa utilitzarà per als seus espectacles l’esmentada Caixa Negra, l’auditori de la Casa de la Música, així com els espais escènics al costat del Jardí vertical i la Posterior. L’organització disposa, com a reserva, la sala Assecador, per si la pluja arribara a interrompre algunes de les funcions a l’aire lliure.

Novetat: Llenguatge de signes

Entre les novetats de Festitíteres 2021, citar la incorporació del llenguatge de signes, amb dos passes de “5 Històries diferents”, que escenificarà la companyia “Produccions Essencials”: teatre d’objectes per al públic familiar / infantil des dels 3 anys. Aquestes funcions estan previstes per al dia 10 de desembre a la sala Caixa Negra de Cigarreras, amb entrades a 6 euros.

L’organització pretén que la inclusió del llenguatge de signes acompanyant algunes de les obres arrele de cara a pròximes edicions, la qual cosa incrementa el valor expressiu de les obres, segons destaca la programació.

Col·laboracions: Pynchon and Co i MACA

El regidor ha explicat que el festival utilitzarà, de manera paral·lela a la seua seu principal, dos espais complementaris: la llibreria Pynchon & Co, situada al carrer Segura, 22, i el museu MACA, en plaça Santa María, 3.

La llibreria oferirà el dissabte 4 de desembre, a les 12 hores, la conferencia – col·loqui “Titeredata”, que impartirà i moderarà Toni Rumbau, autor de nombrosos textos teatrals, titellaire, critique teatral i promotor de la revista Titeresante.

La llibreria també albergarà el 7 de desembre dos passes de l’obra Alicia, amb titelles d’ombres, que posarà en escena la companyia Acolorides, de Mallorca. Entrada gratuïta, amb funcions a les 17 i a les 18 hores.

El museu d’art contemporani, MACA, repetirà aquestes dues representacions l’endemà, el 8 de desembre, a les 12 i les 13 hs.

La programació detallada del festival la poden consultar en la la web oficial https://festititeres.alicante.es

Les entrades estan ja a la venda en www.entradasatualcance.com