Prop de 50.000 persones van passar pel poliesportiu de Villena durant tres jornades d’autèntic luxe la setmana passada. Rabolagartija Festival continua sorprenent propis i estranys. Si l’any passat, en la seua primera edició de tres dies, va aconseguir superar en assistència a Llegendes del Rock, en aquesta ocasió, i malgrat créixer obrint un tercer escenari, s’ha superat, arribant a penjar el “Sold Out” coincidint amb l’actuació de Rozalén el dissabte a la nit.

Les xifres d’assistència a l’esdeveniment parlen per si soles, amb 15.000 persones el primer dia i al voltant de 16.000 les dues següents jornades. La mescla d’estils distintiva del festival, amb propostes per a tots els gustos i tot tipus de públics, continua demostrant que funciona, més encara amb l’obertura del tercer escenari, que permet repartir al públic guanyant en comoditat i aconseguir una major circulació en un recinte que, d’altra banda, es presenta immillorable per a aquest tipus d’esdeveniments i compta amb una producció de luxe, la mateixa del festival Llegendes del Rock, celebrat el cap de setmana anterior.

Amb tanta band, Rabolagartija 2019 ha sigut una molt bona mostra de tot quant Patint & Gaudint persegueix amb aquest esdeveniment: no ha faltat una gran representació de grups de la terra, començant pels locals Alademoska, Punkalorro, Kanela en Rama i La Tribu29, ni de bandes emergents que tindran molt a dir durant els pròxims anys –raó de ser del nou escenari, el Caparrilla Er Migue Stage–. Mentrestant, en els escenaris principals se succeïen sense descans les actuacions, en les quals es podia gaudir de rock, ska, reggae, flamenc, rap, electrònica o cançó d’autor.

A partir de mitja vesprada el gran ple en el recinte començava a ser palpable, i en jornades com la del divendres o el dissabte els plens se succeïen sense descans a partir d’actuacions com les dels de Marras o Benito Kamelas. A partir d’ací, la bogeria amb grups com a Zoo (espectacular el seu concert i la resposta del públic), Talc, Boikot, La M.O.D.A., Dubioza Kolectiv, Gogol Bordello, Green Valley, Nats i Waor o SFDK, amb esment especial per als caps de cartell: Morat i, especialment, L’Adhesiu i Rozalén, amb una actuació de bogeria en el primer cas i una meravella en el segon, amb el recinte a vessar de festivaleros i famílies que no van voler perdre’s la seua actuació –la venda d’entrades de dia per al dissabte va ser la responsable del Sold Out– i una artista entregada i agraïda amb Rabolagartija, un festival en el qual s’assega com a casa i en el qual el mateix convida a pujar a l’escenari a Alba Reche que es marca una aparició per sorpresa en l’escenari Caparrilla cantant “La meua mongola favorita” al costat de Pernils amb Talons.

En definitiva, la xicoteta sargantana nascuda en 2015 s’ha convertit en drac, un senyor o senyora festival que no deixa de créixer i que segur tornarà l’any que ve amb renovades forces i noves propostes per a continuar repartint felicitat entre les seues cada vegada més fidels seguidors.

Des de Patint & Gaudint, com a conclusió, volen donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que hàgem pogut gaudir de Llegendes del Rock, el concert de Marea i Rabolagartija: bandes, institucions i personal municipal de Villena, treballadors, proveïdors, mitjans de comunicació i, sobretot, la nostra raó de ser: el públic que any rere any acudeix a la seua cridada i fa possible amb la seua presència que el miracle de la música en viu es continue materialitzant.