El compositor japonés Shigeru Umebayashi, conegut mundialment per les seues evocadores bandes sonores per a cineastes de renom com Wong Kar-*Wai i Zhang Yimou, serà el protagonista d’un concert tribute el 2 d’agost a les 20.00 hores en el Auditori Teulada Moraira (Carrer d’Orba, 2, Teulada, Alacant). Un espectacle que obrirà la programació de la sisena edició de SONAFILM, el Festival de Música de Cinema Marina Alta.
La Universal Chamber Orchestra, dirigida per José M. Colomina, interpretarà les més cèlebres composicions d’aquest mestre de la música oriental, els treballs de la qual inclouen pel·lícules com ‘Desitjant estimar’, ‘2046’, ‘La casa de les dagues voladores’ o ‘La maledicció de la flor daurada’. Umebayashi, qui també va rebre una nominació al Premi Goya per la seua banda sonora per a ‘La núvia’, s’ha consolidat com una figura influent en la música de cinema tant a Orient com a Occident.
L’admiració que alça dins de la indústria europea li va valdre en 2021 la nominació als Premis BAFTA per la seua inspirada partitura per al videojoc ‘Ghost of Tsushima’ i la seua música ha sigut objecte d’homenatges en directe, amb gales exclusives en festivals internacionals com el FMF de Cracòvia o els World Soundtrack Awards de Gant.
Per a aquest esdeveniment, la Universal Chamber Orchestra comptarà amb la participació de destacats solistes com Laura Cruz (Soprano), Andreu Trijero (Flautes ètniques), Pau Botella (Trompeta), i membres de l’Orquestra de València com Manolo Segarra (Concertino) i David Forés (Violoncel). Una combinació en format de concert de cambra que busca captar l’essència de les obres de Umebayashi, a través d’un tribut que transita entre els seus treballs per al cinema romàntic i les històries d’arts marcials ambientades a la Xina medieval. A més, s’utilitzaran instruments tradicionals japonesos, com els taikos o la flauta de bambú, entre altres, amb especialistes professionals en la interpretació d’aquests instruments.

CONCERTS I ACTIVITATS DEL 2 AL 24 D’AGOST
La sisena edició de SONAFILM es desenvoluparà del 2 al 24 d’agost en les localitats d’Ondara -principal fundadora-, Dénia, Calp, «l’Auditori Teulada Moraira» i Beniarbeig, que enguany se suma al festival.
La programació completa acollirà esdeveniments diferents entre si i que cobreixen un gran ventall d’estils musicals relacionats amb l’audiovisual, així com activitats didàctiques.
Al festival també acudiran diversos convidats, com els ja confirmats compositors espanyols Zacarías M. De La Riva (“Bajocero”, “Les Aventures de Tadeo Jones”), Manuel Gil-Inglada (“Barri Sèsam”, “Saber i Guanyar”, “Els Lunnis”), Vicent Ortiz Gimero (“Els Farad”) o Paula Ortiz (“Sota teràpia”).

ENTRADES JA A LA VENDA
Les entrades per al concert ‘Tribut a Shigeru Umebayashi’, que se celebrarà el 2 d’agost a les 20.00 hores en el Auditori Teulada Moraira (Carrer d’Orba, 2, Teulada, Alacant), ja estan disponibles en els enllaços habilitats en la web oficial del festival, www.sonafilm.es.
SONAFILM, Festival de Música de Cinema Marina Alta, és el primer i únic festival dedicat a la música del seté art que es realitza en terres de Llevant. Creat en el 2019 per la Regidoria de Cultura d’Ondara al costat de l’Associació Aljub Músic, que ha sigut l’encarregada de la Direcció Artística fins a la data, va anar en 2021, durant la celebració de la seua tercera edició, quan va passar a ser d’àmbit comarcal amb la incorporació a l’organització del mateix de la Regidoria de Cultura de Dénia.
Des de l’organització de SONAFILM destaquen i agraeixen a les empreses i entitats que enguany donen suport al festival a través de patrocinis i col·laboracions i que han sigut una part clau, juntament amb els municipis participants, per a posar en marxa aquesta sisena edició.