Dijous que ve 5 de març en la Filmoteca d’Alacant s’emet la pel·lícula “LA FLAUTA MÀGICA” en el Teatre Arniches sota la direcció d’INGMAR BERGMAN en el Cicle Clàssics Filmoteca.

Amb aquesta adaptació a la pantalla gran de l’òpera magistral de Mozart, Ingmar Bergman va demostrar la seua tremenda capacitat per a combinar arts, en aquest cas òpera i cinema. El príncep Tamino, ajudat de Papageno, s’ha enamorat de la princesa Pamina, qui es troba en poder de Sarastro. La mare de la princesa, la Reina de la Nit, és la principal instigadora perquè Tamino rescate a la seua filla. Si ho aconsegueix, promet al jove que la seua filla es convertirà en la seua esposa.

Sobre aqueix muntatge original Bergman va realitzar aquesta pel·lícula, tendra i amable encara que també molt ombrívola i tenebrosa quan apareixen la Reina de la Nit o Sarastro en la pantalla. La pel·lícula és de 1975 i en ella es poden veure clarament els perfils de Papagena, Tamino i Pamina a més de la Reina de la Nit i Sarastro. També apareix Monostatos que és un personatge miserable encara que té fragments extraordinaris.

Projeccions

  • dijous, 5 de març de 2020 – 17.30 h
  • dijous, 5 de març de 2020 – 20.00 h