L’Associació Escriptors de Llums de la Universitat d’Alacant (ELUA) i la Seu de la Universitat Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) organitzen una nova edició del seminari sobre la cultura de la fotografia Infotógrafos. El seminari va començar ahir amb una ponència de Vicente López Tofiño sobre la seua fotografia, en la qual va transmetre als assistents l’atmosfera «velazquiana» que sedueix els admiradors de la tradició del millor de l’art espanyol, tal com detallen els organitzadors.
Aquest dimecres, 31 de maig, a les 19 hores, el fotògraf Mitar Terzic serà el protagonista de la segona sessió del cicle. Terzic afirma que la seua fotografia es basa en la imaginació i «la considere el vehicle, la forma perfecta per a mostrar aquest mon d’imaginació als altres».
El cicle continuarà dilluns, 5 de juny, amb una ponència a càrrec del periodista fotogràfic Rafa Arjones, que centrarà la seua intervenció en «com treballar trenta anys com a periodista fotogràfic de províncies i no morir d’avorriment. La denúncia social com a repte professional».
Infotógrafos 2023 acabarà el dimarts 6 de juny amb la conferència de Javier Serrano, organitzador del cicle, entorn de la fotografia vs. poesia. Serrano assegura que «en la meua obra fotogràfica, imatge i poesia caminen moltes vegades de bracet, com una simfonia inacabada i de trobades cap a una banda o una altra».