El festival FRESCA! de l’Institut Valencià de Cultura, que se celebra a Muelle12 al port d’Alacant del 17 al 25 d’agost, entra en el seu equador, i del dissabte al dilluns ofereix tres espectacles de flamenc, circ i teatre, dos dels quals tenen segell internacional.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, es mostra molt satisfeta de com s’està desenvolupant el festival i apunta: “Des de l’IVC hem defensat sempre que FRESCA! seria una proposta molt nova que milloraria la qualitat de l’oferta cultural estiuenca d’Alacant. Per fi el públic està gaudint del festival i vivint una experiència diferent i emocionant. Aquest és el missatge que ens està arribant de moltes de les persones que venen cada nit a FRESCA!”.

El millor flamenc està en FRESCA!

La companyia de Manuel Liñán, Premi Nacional de Dansa 2017, oferirà en FRESCA!, el dissabte 21 d’agost, el seu últim espectacle flamenc: ‘Viva!’.

‘Viva!’ és un crit a la llibertat de la transformació, que no sempre implica una manera d’emmascarar-se, sinó més aïna una manera de despullar-se. Manuel Betanzos, Jonatán Miro, Hugo López, Miguel Heredia, Víctor Martin i Daniel Ramos acompanyen Liñán a l’escenari, el qual proposa la pluralitat del ball, les diferents formes i la singularitat de cadascuna d’aquestes.

Manuel Liñán, a més de ‘bailaor’, és també coreògraf i director, per la qual cosa ha sigut convidat en nombroses ocasions per a coreografiar espectacles per companyies com el Ballet Nacional d’Espanya, Rafaela Carrasco, Teresa Nieto i el Nuevo Ballet Español. En 2013 li va ser concedit el Premi Max de les Arts Escèniques com a millor intèrpret de dansa masculí i el Premi de la Crítica Flamenco Hoy com a millor ‘bailaor’. En 2014 estrena ‘NÓMADA’, espectacle amb què gira pels millors festivals del món. En 2016 presenta el seu últim treball ‘REVERSIBLE’, que ha guanyat el Premi de la Crítica del Festival de Jerez. Aquest espectacle continua en gira nacional i internacional. En 2017 rep el Premi Nacional de Dansa.

FRESCA! ofereix el millor circ internacional

Des del Regne Unit arriba Gandini Juggling, una de les companyies de malabars més aclamades en el circuit internacional, que des de 1992 se situa a l’avantguarda del circ contemporani, reinventant i revitalitzant l’art dels malabars en el s. XXI.

Gandini Juggling arriba a Alacant per a presentar un dels seus espectacles més populars, ‘Smashed’, en què nou artistes desfilen, ballen i s’intercanvien mirades còmplices i furtives mentre fan malabars amb quasi un centenar de pomes, que desafien les lleis de la física i la gravetat en una festa del te inoblidable.

‘Smashed’ és una peça d’una hora, inspirada en el treball de la gran coreògrafa Pina Bausch, que recrea escenes cinematogràfiques nostàlgiques en què s’exploren conflictes, relacions tenses i amors perduts, amb una banda sonora de cançons populars que van des del gran compositor Bach a la cantant de country Tammy Wynette, passant pel Music Hall, entre altres.

Aclamat per la crítica, va obtindre el Premi Herald Angel al Festival d’Edimburg.

El millor teatre gestual arriba des d’Alemanya a FRESCA!

FRESCA! tanca la seua programació internacional amb la companyia alemanya Familie Flöz, que presenta ‘Hotel Paradiso’, una història de tragèdies plena de comicitat i també l’obra més misteriosa i malvada de la companyia. L’acció es desenvolupa en un hotel familiar dels Alps, proveït d’una font termal.

‘Hotel Paradiso’ és un relat gestual, carregat d’humor negre, sentiments tempestuosos i un toc de malenconia.

Familie Flöz és un grup internacional de creadors, actors, músics, ballarins, directors i tècnics que porta des de 1996 deixant la seua empremta en els escenaris de tot el món.

Amb el redescobriment permanent de disciplines centenàries com l’art dramàtic, el joc de màscares, la dansa, el ‘clown’, la màgia i la improvisació, la companyia crea successos teatrals d’una poesia sense igual. Els rostres i protagonistes d’aquesta companyia són màscares i figures dissenyades amb molt d’amor, als quals s’ha deixat sense veu.

Entrades a la venda en:

‘Viva!’ de Manuel Liñán

https://www.entradas.com/event/manuel-linan-presenta-viva-festival-fresca-muelle-12-13892453/

‘Smashed’ de Gandini Juggling

https://www.entradas.com/event/gandini-juggling-presenta-smashed-festival-fresca-muelle-12-13892454/

‘Hotel Paradiso’ de Familie Flöz

https://www.entradas.com/event/familie-floez-presenta-hotel-paradiso-festival-fresca-muelle-12-13892452/