Després del eixit de l’any passat, Villena celebrarà del 24 de gener a l’1 de febrer la segona edició de l’anomenat Front d’Iniciatives Contemporànies (FIC), una proposta que, amb el suport de la regidoria de Cultura, pretén defensar les propostes artístiques contemporànies i d’avantguarda així com acostar a la ciutadania tant aquestes propostes com als seus autors i autores.

L’edil de Cultura, Elena Benítez, destacava la importància que l’ajuntament i la Kaku “oferisquen un espai a artistes locals o relacionats amb Villena que d’una altra manera molt difícilment podrien mostrar la seua obra ací”. Unes propostes, afegia, “que es mouen en els marges del màrqueting cultural a causa de la seua aposta per la innovació i que, gràcies al FIC, podran prendre diferents espais de la Casa de la Cultura i la resta de la ciutat i acostar a la ciutadania als creadors i la seua obra”.

“Continuem comptant amb artistes nascuts, crescuts i vinculats amb Villena”, afegia, “uns creadors que creen en la

Presentación FIC

Presentació FIC

necessitat d’una defensa permanent dels nous llenguatges artístics i el treball dels quals durant tot l’any volem recolzar donant-li la major difusió possible durant aquests dies, amb un programa preparat perquè res se solape i amb diferents passades i horaris perquè la ciutadania puga gaudir de totes les propostes”.

El germen d’alguna cosa més. “Tenim la sort de comptar amb un ajuntament i una Casa de la Cultura sensibles a les manifestacions artístiques, també d’art contemporani”, deia Andrés Leal, un dels promotors de la iniciativa, afegint que “la proposta de l’equip que fa el FIC va més enllà, perquè volem evitar acabar reduïts a un mer festival anual o bianual”. El propòsit, explicava, “és que el FIC siga el punt d’inici d’una associació de creadors que servisca com a punt de trobada, informació i suport i que ens permeta donar consistència al treball que es realitza en aquest àmbit durant tot l’any al mateix temps que ens facilita l’acostament al públic més jove i a la ciutadania en general”.

Villena, presa per l’art

El FIC 2020 és un esdeveniment multidisciplinari compost per 16 propostes que va donar principi el divendres 24 de gener, quan quatre joves artistes locals –Tomás Navarro, Antonio Ruiz, Pablo Luna i Charly Pérez– començaran a dibuixar un grafiti en la façana posterior de la Casa de la Cultura que haurà d’estar conclòs l’1 de febrer. A partir d’ací, es desenvolupa un complet programa on no faltarà la música, amb la Sedajazz Big band o la proposta Baby FIC de Paco Cherro, que acostarà la música contemporània als xiquets.

També hi ha espai per al teatre, amb la proposta Les Temptacions de Sant Antón a càrrec del taller experimental laCreativa, la proposta del qual s’acosta al món del deliri i l’al·lucinació, o la posada en escena de “Variacions sobre el tema del circ” a càrrec del grup de teatre Laa Issaa, de l’IES Les Fonts. La dansa estarà representada per “Ritu”, de Asun Noales i Susana Guerrero, que es representarà en el Teatre Chapí, i també es projectaran videocreacions d’artistes locals com Vicente Molina, Devilish Games, Sandra Egido i Rafa Hernández.

 

Més informació en els següents enllaços:

Horario cronológico | Magacine FIC 2020